Το θέμα της διαμονής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στο Λονδίνο επανέφερε στην Βουλή η ΝΔ μέσω σχετικής ερώτησης του γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος Κ. Τσιάρα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι είπε «αυταπόδεικτα ψέματα» από του βήματος της Βουλής όταν έλεγε ότι πλήρωσε με πιστωτική κάρτα παρουσιάζοντας μάλιστα το σχετικό αντίγραφο.

«Είναι απορίας άξιο γιατί το κάνατε, διότι μετά από μέρες αποδείχθηκε ότι δεν πληρώσατε με την κάρτα σας αλλά με μετρητά», σημείωσε ο κ. Τσιάρας τονίζοντας ότι «κανείς υπουργός δεν έχει το δικαίωμα από το Βήμα να μην λέει την αλήθεια, να λέει τόσο αυταπόδεικτα ψέματα, κάτι που συνιστά τεράστιο θεσμικό ατόπημα».

Ο κ. Καμμένος έδωσε στον βουλευτή της ΝΔ τον αριθμό της κράτησης που έκανε μέσω σχετικής ιστοσελίδας, καθώς και το pin ώστε να διαπιστώσει ότι χρεώθηκε η πιστωτική του κάρτα, όπως είχε δηλώσει, ενώ επανέλαβε ότι ξόφλησε με μετρητά για να μην «φορτώσει» την κάρτα. Μάλιστα έκανε λόγο για παρακολούθησή του στο Λονδίνο και για υποκλαπείσα προσωπική απόδειξη πληρωμής, για τα οποία, όπως είπε στον κ. Τσιάρα, «έχει επιληφθεί η δίωξη εκβιασμών της ΕΛΑΣ».

«Θα δείτε σύντομα εκδότες, εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας που λειτουργούν ως όργανα εγκληματικών οργανώσεων», είπε στον βουλευτή της ΝΔ, προειδοποιώντας τον ότι θα προσφύγει εναντίον του στην Δικαιοσύνη αν δεν του ζητήσει συγγνώμη.

«Δημόσιο χρήμα δεν χάλασα, πλήρωσα από την τσέπη μου», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Να πείτε εσείς συγγνώμη από την ελληνική αντιπροσωπεία. Σας επιστρέφω το μπαλάκι. Εσείς να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγγνώμη. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τον νοημοσύνη των πολιτών», του απάντησε ο κ. Τσιάρας, επιμένοντας ότι είπε ψέματα στην Βουλή. «Αν θέλετε να κλείνουμε τα μάτια μας, δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες», του επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Καμμένος του απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι χρεώθηκε η κάρτα μου και ότι πλήρωσα από την τσέπη μου». «Πλήρωσα με την κάρτα μου στην αρχή διότι δεν δέχονται μετρητά», πρόσθεσε και κάλεσε τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ να «μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη».

«Θα έπρεπε να απολογείστε σήμερα για τον κ. Αυγενάκη», του είπε, ενώ δήλωσε πως όταν πηγαίνει με την γυναίκα του στο εξωτερικό πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδά του.

«Η γυναίκα μου εργάζεται και έχει και πόθεν έσχες. Να ψάξετε εκείνους που δεν έμπαιναν οι γυναίκες τους στο πόθεν έσχες και όταν έβρισκαν και έναν φίλο γηραιό εφοπλιστή αποκτούσαν και ένα διαμέρισμα στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, καταλήγοντας: «Μαζευτείτε και μην ξεφτιλίζεστε με την έννοια που προσπαθούν να οδηγήσουν την ΝΔ ορισμένα νεοφασιστικά στοιχεία που έχετε μαζέψει».