• Αναζήτηση
 • Με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ ο Μητσοτάκης

  Η ασφάλεια των πολιτών και η στήριξη των πιο αδύναμων, αποτελούν τα θέματα στα οποία θα εστιάσει την προσοχή της το προσεχές διάστημα η ΝΔ. Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί το τρίτο προσυνέδριο του κόμματος στα Ιωάννινα με θέμα «Εμφαση στους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση».

  Tην Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί στην Ωρα του Πρωθυπουργού, η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη γενικευμένη ανομία και ήδη υπάρχουν αντεγκλίσεις με την κυβέρνηση.

  Με στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποιεί το 3ο Προσυνέδριό της, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα.

  Το Προσυνέδριο θα έχει στο επίκεντρό του τους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση και αποτελούν κεντρική προτεραιότητα του κοινωνικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

  Στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εξηγήσει μεταξύ άλλων, την πρόταση του κόμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ θα εξαγγείλει και αρκετές από τις προτάσεις για το πως θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και το πως θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

  Με όπλο τη γενικευμένη ανομία επιτίθεται ο Κ. Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό

  Το θέμα της γενικευμένης ανομίας αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης στην ερώτηση του, υπενθύμισε ότι τον Φεβρουάριο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε “ανεπίκαιρο” το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας.

  «Από τότε μέχρι σήμερα», προσέθεσε, «επιβεβαιώθηκε η βάσιμη ανησυχία μας για την έξαρση των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας, καθώς και η πεποίθησή μας ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί πλήρως την πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια Τάξη και Ασφάλεια. Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας, εντείνοντας καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών.

  Ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες. Την ίδια στιγμή, μέλη “συλλογικοτήτων” εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε Υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν και να εκφοβίσουν, ενώ οργανωμένα κυκλώματα επικίνδυνων κακοποιών εκτελούν εγκληματικά συμβόλαια.

  Η “απάντηση” της κυβέρνησης σε όλα αυτά είναι η σιωπηρή ανοχή στις παράνομες αυτές ενέργειες, η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και των φυλακών τύπου Γ και η νομοθέτηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, που έχει οδηγήσει στην μαζική και άκριτη αποφυλάκιση κρατουμένων στο όνομα τάχα της αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών».

  Ενταση προκαλεί και το θέμα που έχει προκύψει από τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα Documento για επαφές του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμών, επικαλούμενο καταγεγραμμένες συνακροάσεις από την ΕΥΠ.

  Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και η Πειραιώς προς το παρόν μένει σε αυτό και δεν σχολιάζει το θέμα, το οποίο όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια, καθώς σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρεται ότι οι παραπάνω αποκαλύψεις καθιστούν «άκρως επίκαιρη» τη συζήτηση στη Βουλή.

  Πολιτική