Λεωφορείο οι επιβάτες του οποίου επέστρεφαν από ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στην πρωτεύουσα του Νεπάλ Κατμαντού ξέφυγε από τον κύριο αυτοκινητόδρομο και έπεσε σε ποταμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ενώ άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στην αυγή, περίπου 50 χλμ. δυτικά της πόλης στον αυτοκινητόδρομο Πρίτβι που συνδέει το Κατμαντού με τις πεδιάδες στον νότο.

«Έχουμε ανασύρει 31 πτώματα και αναζητούμε και άλλα», δήλωσε από το σημείο στο Ρόιτερς ο κυβερνητικός αξιωματούχος Ραμ Μάνι Μίσρα. «Δεν είναι πολύ πιθανό κάποιος να έχει επιβιώσει τόσο διάστημα κάτω από το νερό.»

Διασώστες με λαστιχένιες λέμβους και δύτες της αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν το λεωφορείο ώρες μετά το ατύχημα και προσπαθούν να το ανασύρουν από τα νερά με γερανό, είπε ο Μίσρα.

Δεκαέξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, δήλωσε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Σιάμ Πρασάντ Μπαντάρι. Δύο οι οποίοι φέρουν σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Κατμαντού ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η αστυνομία δήλωσε πως οι διασώστες διέσωσαν επιβάτες από τα παράθυρα του λεωφορείου αλλά πως άλλοι 13 άνθρωποι φέρεται να εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στο λεωφορείο.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πόλη Ρατζμπιράτζ στις νοτιοανατολικές πεδιάδες χθες βράδυ.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι συχνά στο κυρίως ορεινό Νεπάλ, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, 1.800 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Μια άλλη αιτία για τα ατυχήματα είναι οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι και τα υπερφoρτωμένα με επιβάτες οχήματα.