Μυτιλήνη: Απεργία πείνας αρχίζουν αφγανοί πρόσφυγες

Σε απεργία πείνας κατέρχεται από σήμερα, Παρασκευή, ομάδα αφγανών που από το προηγούμενο Σάββατο διαμένουν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη, ζητώντας να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα «με ότι συνεπάγεται αυτό από την Συνθήκη του 1951».

Σε απεργία πείνας κατέρχεται από σήμερα, Παρασκευή, ομάδα αφγανών προσφύγων που από το προηγούμενο Σάββατο διαμένουν στην πλατεία Σαπφούς, στη Μυτιλήνη.

Με ανοικτή επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους αναγνωρίσει το καθεστώς του πρόσφυγα «με ότι συνεπάγεται αυτό από την Συνθήκη του 1951».

Αν δεν τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Στην ανοικτή επιστολή σημειώνεται ότι, μετά από τέσσερις μέρες, και εφόσον δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους, το ίδιο θα κάνουν κι άλλοι πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, «ράβοντας» τα στόματά τους.

«Δίνουμε στην ελληνική κυβέρνηση και στην Ύπατη Αρμοστεία περιθώριο τεσσάρων ακόμα ημερών, ώστε να μας αφήσουν ελεύθερους, πριν ακολουθήσουμε τους απεργούς πείνας» αναφέρουν.

«Μέσα σε αυτή την κοιτίδα της υποτιθέμενης δημοκρατίας, μας εξαναγκάζετε να «ράψουμε» τα στόματά μας και να ξεκινήσουμε απεργία πείνας και ο μόνος λόγος γι’ αυτό είναι για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας» σημειώνεται στην επιστολή τους.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk