• Αναζήτηση
 • Ι. Τσιρώνης: Τι λέει για τις ψυχοτρόπες ουσίες στην φαρμακευτική

  Τους κινδύνους της απαγόρευσης της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τις θέσεις του για τις ψυχοτρόπες ουσίες ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας πως πρέπει να λυθούν παθογένειες δεκαετιών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τους κινδύνους της απαγόρευσης της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τις θέσεις του για τις ψυχοτρόπες ουσίες ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, τονίζοντας πως πρέπει να λυθούν παθογένειες δεκαετιών.

  Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα – Σαββατοκύριακο», ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, λέγοντας πως «η κυβέρνηση δεν συζητάει αυτήν τη στιγμή τη νομιμοποίηση της «ψυχαγωγικής» κάνναβης, αλλά αποκλειστικά της φαρμακευτικής». «Μιλάμε για νόμιμα φάρμακα, που επιτέλους θα έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα χρειάζεται να έχουμε γνωστό στο Λονδίνο που θα φέρνει φάρμακα στον καρκινοπαθή συγγενή μας» τόνισε ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τις φαρμακοβιομηχανίες, γιατί το κλίμα ευνοεί πολύ την καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού.

  «Προσωπική μου άποψη είναι ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους. Θα έλεγα, μάλιστα, πως είναι απαράδεκτο οι ουσίες να απαγορεύονται, γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια των λαθρεμπόρων» υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορούμε να μιλάμε για τους κινδύνους της νομιμοποίησης, χωρίς να αναφερόμαστε στους κινδύνους της απαγόρευσης».

  «Πιστεύω ότι όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με τη μορφίνη. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, τη βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Ξεκαθαρίζω, βέβαια, ότι δεν μιλάω για νομιμοποίηση τύπου «μπορώ να τη βρω στο περίπτερο», αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός νοσοκομείων» πρόσθεσε.

  Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης στη συνέντευξή του έκανε αναφορά και στις εξελίξεις στους Οικολόγους Πράσινους, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε καμία διάσπαση. «Υπήρξαν τέσσερα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου που αποφάσισαν να αποχωρήσουν και κάποιοι ακόμη που υπέγραψαν το χαρτί. Μιλάμε για 34 ταμειακά ενήμερα μέλη. Οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει από παλιά, δεν ήταν καν παρόντες στα τελευταία συνέδρια».

  Κοινωνία