• Αναζήτηση
 • Πετυχημένη δοκιμή του σούπερ πυραύλου του Τζεφ Μπέζος

  Η διαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon κατασκευάζει σκάφος επανδρωμένων αποστολών στην Σελήνη και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε δοκιμή ενός σούπερ πυραύλου

  ''

  Ενας από τους μεγιστάνες που οραματίζεται την παρουσία του ανθρώπου σε άλλους κόσμους έξω από την Γη είναι ο ιδρυτής του εμπορικού γίγαντα Amazon. Ο Τζεφ Μπέζος όπως και μερικοί ακόμη μεγιστάνες και οραματιστές (Ελον Μασκ, Ρίτσαρντ Μπράνσον, Ρόμπερτ Μπίγκελoου) έχει δημιουργήσει την δική του διαστημική εταιρεία, την Blue Origin. Σε αντίθεση όμως με τον Ελον Μασκ που ασχολείται με την αποστολή επανδρωμένων αποστολών στον Αρη ο Μπέζος είναι θιασώτης της επιστροφής του ανθρώπου στην Σελήνη. Ο Μπέζος πιστεύει ότι πρέπει πρώτα να γίνουν αποικίες στην Σελήνη και μετά να επεκταθούμε στο ηλιακό μας σύστημα ή και πέρα από αυτό.

  Μάλιστα ο Μπέζος υποστηρίζει ότι αν συνεχίσει η ανθρωπότητα με τον ίδιο ζήλο την ανάπτυξη διαστημικών τεχνολογιών τότε ο πληθυσμός των ανθρώπων που θα αποικήσουν το Διάστημα στο κοντινό μέλλον μπορεί να αγγίξει το ένα τρισεκατομμύρiο! Η Blue Origin κατασκευάζει το σκάφος New Glenn το οποίο αν όλα πάνε καλά θα στείλει αστροναύτες στην Σελήνη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η Blue Origin έδωσε στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές που πραγματοποιεί στην μηχανή του σκάφους και πιο συγκεκριμένα στο πυραυλικό σύστημα BE-4.

  Science
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk