• Αναζήτηση
 • Λοβέρδος για πλοίο με λαθραία τσιγάρα: «Απροθυμία και αμηχανία» των Αρχών

  Σε καταγγελίες για αδράνειες του κρατικού μηχανισμού, ανεπάρκειες, απροθυμία και αμηχανία των Αρχών και της

  Σε καταγγελίες για αδράνειες του κρατικού μηχανισμού, ανεπάρκειες, απροθυμία και αμηχανία των Αρχών και της Πολιτείας «να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί», με την υπόθεση του ακινητοποιημένου πλοίου με λαθραία τσιγάρα που βρίσκεται επί σχεδόν ένα χρόνο στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων, προέβη στην Βουλή ο Αν. Λοβέρδος.

  Κατά την συζήτηση σχετικής ερώτησής του προς τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, τον ρώτησε γιατί «έντεκα μήνες μετά δεν έχει κληθεί η εταιρεία που εμπλέκεται να δώσει εξηγήσεις». «Αφορά συγκεκριμένη παραγωγό εταιρεία. Γιατί δεν την καλέσατε να δώσει εξηγήσεις; Και πώς αποκλείσατε με παλαιότερες δηλώσεις σας την περίπτωση λαθρεμπορίας;», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος τον παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές Πειραιά για τις όποιες καθυστερήσεις στην διαλεύκανση της υπόθεσης. Πάντως κάλυψε την εν λόγω εταιρεία δηλώνοντας: «Τα τσιγάρα έχουν εξαχθεί νομίμως από την συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή η εταιρεία. Πώς θα την καλέσω;».

  Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «κανένας δεν αναζητά το εμπόρευμα» όλο αυτό τον καιρό και ότι «11 μήνες μετά έχει φτάσει η υπόθεση στο σημείο όπου η παραγωγός εταιρεία, που είναι ελληνική, δεν έχει κληθεί ακόμα». «Πιέζεστε από την κυβέρνηση, έχετε πάρει εντολή;», ρώτησε ευθέως τον κ. Κουρουμπλή, επισημαίνοντας ακόμα ότι «η καθυστέρηση αυτή είναι αντιστρόφως ανάλογη με την διασύνδεσή σας με τον επιχειρηματία, που σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν έχει πει για τον πρωθυπουργό ότι του θυμίζει τον Πούτιν -και τώρα ίσως τον Τραμπ».

  «Δεν ήθελα να πάει η συζήτηση σε αυτό το επίπεδο. Δεν υπήρξα υιοθετημένος ποτέ. Τον συγκεκριμένο επιχειρηματία τον συνάντησα στη ζωή μου μόνο δυο φορές σε ποντιακές εκδηλώσεις. Άλλοι ήταν στο γάμο του παιδιού του», απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας. Ενώ επισήμανε ότι αν το υπουργείο δεν είχε δείξει ιδιαίτερη σπουδή, το εν λόγω πλοίο «θα μπορούσε να φύγει». «Δεν επιτρέψαμε να φύγει. Ελέγχθηκε το φορτίο, παραπέμφθηκε η υπόθεση στο Τελωνείο που σφράγισε το φορτίο, ρωτήθηκε η ουκρανική κυβέρνηση αν τα έγγραφά του είναι έγκυρα διότι ήταν αλιευτικό και μετατράπηκε σε εμπορικό», σημείωσε ο υπουργός ρωτώντας τον βουλευτή του ΠαΣοΚ: «Γιατί δεν πήγατε στον εισαγγελέα Πειραιώς να τον ρωτήσετε γιατί καθυστερεί; Εγώ θα πάρω την απόφαση;».

  Πολιτική