• Αναζήτηση
 • Παρεμβάσεις για νέο «λίφτινγκ» στον νόμο Κατρούγκαλου προανήγγειλε ο Τ. Πετρόπουλος

  Νομοθετικές πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτιώσεων και διορθώσεων του ασφαλιστικού νόμου

  Νομοθετικές πρωτοβουλίες σε μια προσπάθεια περαιτέρω βελτιώσεων και διορθώσεων του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, προανήγγειλε επί της ουσίας ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος στην Βουλή, δηλώνοντας ότι «πάντα θα επιδιώκουμε νομοθετικές παρεμβάσεις στην ανάπτυξη του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης». Μεταξύ των θεμάτων αιχμής, είναι οι καθυστερήσεις στην καταβολή συντάξεων και όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος «θα έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για επιτάχυνση στην χορήγηση των συντάξεων». «Είμαστε προσηλωμένοι στην κατεύθυνση βελτιώσεων», τόνισε δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

  Όσον αφορά τις αρρυθμίες και τα προβλήματα που εμφανίζει ο ΕΦΚΑ, είπε ότι «υπάρχει διαρκής καθημερινή βελτίωση και προς απογοήτευση των προφητών της αντιπολίτευσηςαποδεικνύεται ότι ούτε ο ΕΦΚΑ κατέρρευσε, ούτε η εισπραξιμότηταεισφορών ούτε η έκδοση συντάξεων». Ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ήδη ένα πλεόνασμα 188 εκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και όπως δήλωσε «θα κλείσουμε την χρονιά με ακόμα μεγαλύτερο πλεόνασμα».

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον των μελών της Ειδικής Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν καταβληθεί «κοντά στο 1,5 δισ. πρόσθετες παροχές». Από 1.1.15 έως 31.8.17 έχουν καταβληθεί 510.365 παροχές και συγκεκριμένα 57.000 εφάπαξ, πάνω από 295.000 κύριες συντάξεις και 158.000 επικουρικές. Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, ως κυβέρνηση» παραλάβαμε 163.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα και τώρα είναι κάτω από 100.000 οι εκκρεμείς συντάξεις».

  Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ι. Βρούτσης διέψευσε τον κ. Πετρόπουλο λέγοντας ότι στα στοιχεία που παραθέτει για απονομή συντάξεων είναι «μαϊμού», κατηγορώντας το υπουργείο Εργασίας για «ψεύτικη εικονική πραγματικότητα». Επικαλούμενος στοιχεία από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ», ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για «200.000 fake συντάξεις».

  Δεν έλειψαν και οι καβγάδες με αφορμή την αυστηρή κριτική που άσκησε ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ και τις μομφές κατά της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ι. Θεωνά να παρατηρεί στον κ. Βρούτση: «Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι μας μαλώνεις και μας βρίζεις κιόλας;». «Θα μου κάνεις κριτική για αυτά που λέω;», του απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk