Πριν το δημοψήφισμα για το Brexit οι τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο ακολουθούσαν συνεχή ανοδική πορεία και οι τιμές είχαν φτάσει σε απλησίαστα για πολλούς επίπεδα.

Τώρα φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να υποχωρούν και μάλιστα με τους ταχύτερους ρυθμούς που έχουν καταγραφεί από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2009, καθώς η ζήτηση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει η επικείμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι από τις αρχές του τρέχοντος έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο οι τιμές υποχώρησαν κατά 2,7% σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών του κλάδου Acadata και LSL Property Services που επικαλείται το Bloomberg. Τον Αύγουστο καταγράφηκε υποχώρηση των τιμών κατά 0,7%. Μπορεί το ποσοστό αυτό να μην είναι μεγάλο, αλλά πρόκειται για την πρώτη μείωση που έχει καταγραφεί από το 2011 έως σήμερα και δείχνει την τάση που δημιουργείται στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλητές ακινήτων φιλέτων σε ακριβές περιοχές όπως το Westminster, το Wandsworth και το Hammersmith αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να ρίξουν τις τιμές σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των διαθέσιμων προς πώληση υπό ανέγερση κατοικιών στο Λονδίνο έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να αυξάνουν την προσφορά στην αγορά. Ο αριθμός των κατοικιών υπό κατασκευή ή που έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής αυξήθηκε σε σχεδόν 13.000 από 12.600 που ήταν στα τέλη του 2016 σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Molior London που αναφέρει το Bloomberg. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό απούλητων κατοικιών που έχει καταγραφεί από το 2009 και μετά.