• Αναζήτηση
 • BBC: Στροφή στις βρετανικές παραγωγές από… υποχρέωση

  Στην παραγωγή περισσότερα βρετανικών τηλεοπτικών προϊόντων υποχρεώθηκε το BBC από τον αρμόδιο ρυθμιστή της Βρετανίας.

  Στην παραγωγή περισσότερα βρετανικών τηλεοπτικών προϊόντων υποχρεώθηκε το BBC από τον αρμόδιο ρυθμιστή της Βρετανίας.

  Η εποπτεύουσα αρχή τηλεοπτικών προγραμμάτων, προτείνει την ισορροπία του περιεχομένου που προβάλλεται σε Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία και Αγγλία και διέταξε το 90% των εκπομπών σε prime time να είναι βρετανικής παραγωγής.

  Με τον τρόπο αυτό, σχεδόν παύονται οι μη βρετανικές παραγωγές ή καταδικάζονται μόνο σε βραδινές επαναλήψεις. Παράλληλα, η αρχή παρότρυνε το BBC να προβεί σε παραγωγές και έξω από το Λονδίνο σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η διανομή των εξόδων και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

  Η Ofcom που έβαλε στο τραπέζι τη συζήτηση, αναμένει από το BBC τακτικές αναφορές για να αποδεικνύεται η προσπάθεια αλλαγής. Την ίδια ώρα, η Ofcom προσανατολίζει τις αλλαγές και στο εσωτερικό του Media Group, προωθώντας τη διαφορετικότητα και ζητώντας τουλάχιστον το 15% του προσωπικού να προέρχονται από μη βρετανική εθνικότητα και οι μισές διοικητικές και στρατηγικές θέσεις να καλύπτονται από γυναίκες.

  Σε αυτή την υπόθεση, ανεπηρέαστο δεν θα μείνει το ραδιόφωνο με τα Radio 1 και 2, να υποχρεώνονται να προωθούν περισσότερα βρετανικά τραγούδια παρά εισαγωγές νέων κομματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Ο Κέβιν Μπάκουρστ, Επικεφαλής Media και περιεχομένου της Ofcom, ανέφερε σχετικά: «Το BBC είναι η ακρογωνιαία λίθος των βρετανικών μεταδόσεων, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει περισσότερα για να παρέχει καλύτερη ποιότητα και διαφορετικότητα, καλύπτοντας έτσι τα ενδιαφέροντα και τις ζωές στα πλάτη και τα μήκη της Βρετανίας».

  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk