• Αναζήτηση
 • «Εξυπνες» ασφαλιστικές λύσεις στο HackInnow

  Οι τεχνολογικές τάσεις, λύσεις, εφαρμογές και προϊόντα που θα απογειώσουν τον ασφαλιστικό κλάδο θα αναζητηθούν

  Οι τεχνολογικές τάσεις, λύσεις, εφαρμογές και προϊόντα που θα απογειώσουν τον ασφαλιστικό κλάδο θα αναζητηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο HackInnow, τον Insurtech διαγωνισμό ανοιχτής καινοτομίας που διοργανώνουν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia. Οι διαγωνιζόμενοι, σε ομάδες των δύο έως πέντε ατόμων, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν δωρεάν ένα συναρπαστικό διήμερο, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας στην Αγία Παρασκευή.
  Από τις 16 ομάδες που παρουσίασαν πέρυσι τις καινοτόμες ιδέες τους, διεκδικώντας τα πολυπόθητα χρηματικά έπαθλα και τα προγράμματα επιχειρηματικής κατάρτισης και υποστήριξης, ξεχώρισε η Stealth. Πρότασή της μια εφαρμογή που εκτελεί χρέη προσωπικού «ασφαλιστή», διευκολύνοντας τη διαδικασία της διαχείρισης, σύναψης και υλοποίησης ασφαλιστικών συμβολαίων με τον συνδυασμό των τεχνολογιών Βlockchain και bot.
  Στο HackInnow μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 18 ετών και άνω, από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, χωρίς κανέναν περιορισμό. Απευθύνεται σε φοιτητές, νέους επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας και marketing, επίδοξους επιχειρηματίες, αναλογιστές, λάτρεις των νέων τεχνολογιών και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων. H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν.
  Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στη θεματική κατηγορία που προτιμούν και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να αναπτύξουν τη δική τους καινοτόμο ιδέα. Με στόχο την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που θα τεθούν, αλλά και τη δημιουργία ισχυρότερων ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκληθούν στο HackInnow WarmUp που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο α2-innohub. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές online από το τέλος Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HackInnow, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.hackInnow.gr.
  Οι διοργανωτές ευελπιστούν, για ακόμα μία χρονιά, το HackInnow να αποτελέσει αφετηρία για την ανάπτυξη πολλών νέων ιδεών. Στην προσπάθεια αυτή έχει την υποστήριξη της Groupama Ασφαλιστικής, μέλους του πολυεθνικού ομίλου Groupama με ιστορία άνω των 100 ετών και σημαντική πορεία στην ελληνική αγορά, καθώς και του Corallia, θεμέλιου λίθου του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη χώρα από το 2005.

  Σχετικά με την Groupama Ασφαλιστική


  Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μία από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 135,57 εκατ. ευρώ το 2016, η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007 αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
  Σχετικά με το Corallia


  Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters. Αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής) και το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές). Εχει βραβευθεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους.
  Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δύο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας, του α2-innohub στο Μαρούσι και του π1-innohub στην Πάτρα, και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους συλλόγους ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά.

  HeliosPlus

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk