• Αναζήτηση
 • Το αλάτι «σύμμαχος» του διαβήτη

  Η καταναλισκόμενη ποσότητα νατρίου ενδεχομένως να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2 αλλά και λανθάνοντος αυτοάνοσου διαβήτη ενηλίκων, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το πολύ αλάτι στη διατροφή πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο όχι μόνο για διαβήτη τύπου 2 αλλά και για λανθάνοντα αυτοάνοσο διαβήτη των ενηλίκων – μια μορφή διαβήτη τύπου 1 στην οποία τα ινσουλινοπαραγωγά κύτταρα του παγκρέατος καταστρέφονται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά εν αντιθέσει με τον διαβήτη τύπου 1, η νόσος εκδηλώνεται με πολύ αργό ρυθμό και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εμφανίσει συμπτώματα ο ασθενής. Τα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα. 

  Διαβάστε περισσότερα στο in.gr
  http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500162617

  Newsroom ΔΟΛ

  Science
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk