• Αναζήτηση
 • Γεννηματά για Σαρωνικό: Άλλη μια μαύρη κηλίδα για την χώρα

  Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με αφορμή την μόλυνση του Σαρωνικού.

  Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με αφορμή την μόλυνση του Σαρωνικού. «Άλλη μια μαύρη κηλίδα για την χώρα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «αντί να αναλάβουν την ευθύνη αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα και επιχείρησαν να το υποβαθμίσουν αντί να το επιλύσουν».

  Παράλληλα επιτέθηκε προσωπικά κατά του Αλ. Τσίπρα λέγοντας ότι «χρειάστηκε έξι μέρες για να ξεκινήσει να ασχολείται», ενώ για τον αρμόδιο υπουργό Π. Κουρουμπλή είπε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα ο αρμόδιος υπουργός θα είχε ή παραιτηθεί ή αποπεμφθεί». «Βέβαια η ευθύνη είναι συνολική για την κυβέρνηση γιατί αντέδρασε με καθυστέρηση», σημείωσε, κατηγορώντας την ότι δεν διαθέτει «πολιτική ευθιξία». Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα είπε: «Τον μάθαμε, μετρήθηκε και για αυτό η καταδίκη θα είναι αμείλικτη».

  Η παρέμβαση της κυρίας Γεννηματά έγινα κατά την διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης της ΔΗ.ΣΥ. για την κοινωνική ασφάλιση. Η ίδια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ο νόμος Κατρούγκαλου «είναι το σύμβολο της πολιτικής χρεοκοπίας αυτής της κυβέρνησης», ενώ έκανε λόγο για αναλγησία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας:
  «Είστε αρνητικοί πρωταγωνιστές στα θέμα της κοινωνικής ασφάλισης». Επίσης έκανε λόγο για «μαύρη τρύπα του ΕΦΚΑ» και ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει εδώ και τώρα με άμεσες κινήσεις και προσωπικό τον ενιαίο φορέα.

  Κριτική άσκησε και στο θέμα των επενδύσεων λέγοντας ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει χωρίς υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά με επενδυτικές συμπεριφορές όπως στην Κέρκυρα, στις Σκουριές και στο Ελληνικό κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο».

  «Μόνη λύση η αλλαγή πολιτικής με την απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης, όχι όμως με συντηρητική παλινόρθωση», δήλωσε ο κυρία Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι «δεν ξεχνάμε όμως και τα κατορθώματα της ΝΔ στην κοινωνική ασφάλιση». Όπως είπε μάλιστα με αφορμή την εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ δεν έκανε καμία αυτοκριτική. Και κάλεσε στην συγκρότηση μια ισχυρής κεντροαριστεράς «που θα πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk