Απευθείας πτήσεις Αθήνα – Πεκίνο από την Air China

Με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως ξεκινάει, στις 30 Σεπτεμβρίου, η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο. Πρόκειται για ένα όραμα που είχε εκφραστεί για πρώτη φορά το 2011

Με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως ξεκινάει, στις 30 Σεπτεμβρίου, η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο. Πρόκειται για ένα όραμα που είχε εκφραστεί για πρώτη φορά το 2011, όταν η Air China ξεκίνησε την κύρια πτήση της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο. Οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης είναι μεγάλες, μιας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται βελτίωση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Η αύξηση της συχνότητας της πτήσης, από δύο σε περισσότερες φορές την εβδομάδα, μέχρι και σε καθημερινή βάση αποτελεί κοινή επιθυμία της κινεζικής και της ελληνικής πλευράς. Οι απευθείας πτήσεις της Air China θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200. Οι επιβάτες θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης με το ευρύ δίκτυο της εταιρείας που εξυπηρετεί συνολικά 377 διαδρομές, εκ των οποίων οι 98 είναι διεθνείς.
Η ώθηση του τουριστικού ρεύματος αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για την ελληνική πλευρά και βασική «δεξαμενή» επιβατών. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, καθώς και οι καίριοι τομείς της ναυτιλίας (ναυτιλιακά εισιτήρια) και της κρουαζιέρας.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της εξέλιξης της συνολικής κίνησης από και προς την Κίνα, η οποία παρουσιάζει αύξηση 37,2% μέσα σε τρία χρόνια. Από 81.701 επιβάτες που διακινήθηκαν το 2013, έφτασαν τις 112.112 το 2016. Επίσης, το ίδιο διάστημα, οι αφίξεις ξένων επιβατών από την Κίνα αυξήθηκαν κατά 105%, από 16.534 το 2013 σε 33.855 αφίξεις το 2016. Βελτιωμένες κατά 5% είναι και οι αφίξεις από την Κίνα το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 (19.587) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2016 (18.709).
Την ίδια στιγμή, η δυνατότητα της διακίνησης επιβατών δίχως visa μέσω Κίνας για τους Έλληνες πολίτες – όπως και για τους πολίτες ακόμη 50 χωρών – αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την επιλογή της απευθείας σύνδεσης Αθήνας – Πεκίνου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επιβάτες που επιλέγουν transit με ενδιάμεσο σταθμό το Πεκίνο (και άλλες κινεζικές πόλεις) δεν χρειάζονται βίζα για να παραμείνουν για 72 ώρες στη χώρα, αρκεί να έχουν ενημερωμένα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι δυο πτήσεις (άφιξη/αναχώρηση) να γίνονται από την ίδια πόλη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk