Ο Καμίνης επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Καμίνης για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Καμίνης για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια κρίση που όχι μόνον βρήκε τη χώρα εντελώς απροετοίμαστη, αλλά αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εθνική στρατηγική. Η κοινωνία μας συνεχίζει να είναι όμηρος κλειστών πολιτικών και οικονομικών κυκλωμάτων που την καθηλώνουν στο χθες.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει.

Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. ‘Εχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φοράαντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων.

Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Καλώ ιδίως τους νέους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όσο και εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν από σήμερα τη σφραγίδα τους, στην αυριανή Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της περηφάνιας και των ανοιχτών οριζόντων».

Ο 63χρονος συνταγματολόγος μπαίνει δυναμικά στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας να είναι επικεφαλής της νέας κεντροαριστερής παράταξης, οι διεργασίες για την διαμόρφωσή της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο κ. Καμίνης προβάλλει την υποψηφιότητά του ως σηματοδότηση της ανανέωσης του χώρου της κεντροαριστεράς και ως εγγύηση για την ενότητα αλλά και τη διεύρυνση του Κεντροαριστερού χώρου.
Λίγες ώρες αργότερα, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Καμίνης θα συναντηθεί με πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία διεκδικεί επίσης την αρχηγία του νέου φορέα. Η συνάντησή τους έχει προγραμματισθεί για τις 16.00 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk