Μιλάνο, Βιέννη και Ριέκα είναι οι προορισμοί της ΑΕΚ στο εφετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την επιβλητική πρόκριση επί της Μπρυζ η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση καθώς είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια. Αλλωστε, αν θεωρήσουμε φαβορί την πολύ ενισχυμένη εφέτος Μίλαν, ούτε η Αούστρια Βιέννης, αλλά ούτε και η Ριέκα είναι ομάδες που μπορούν να τη φοβίσουν.
Η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκτός από το γόητρο και τους βαθμούς, προσθέτει αρκετά χρήματα στο ταμείο της ελληνικής ομάδας. Η ΑΕΚ θα εισπράξει περισσότερα από επτά εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της στους ομίλους, χωρίς να υπολογίσουμε τα επιπλέον χρήματα που θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα που θα έχει. Ετσι, θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει το ρόστερ στις θέσεις που θέλει ο Χιμένεθ. Και όπως είναι γνωστό, ο ισπανός τεχνικός επιθυμεί, κυρίως, την απόκτηση ενός επιθετικού.
Η Μίλαν θα βρεθεί για τρίτη φορά στον δρόμο της ΑΕΚ. Μία ομάδα με πλούσια τροπαιοθήκη, που έχει αναδειχθεί επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και εφέτος ξόδεψε σχεδόν 200 εκατ. ευρω για να ενισχυθεί. Οι κινέζοι επενδυτές έφεραν στο Σαν Σίρο τους Λεονάρντο Μπονούτσι (από Γιουβέντους), Αντρέ Σίλβα (από Πόρτο), Χακάν Τσαλχάνογλου (από Λεβερκούζεν), Αντρέα Κόντι (από Αταλάντα), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (από Βόλφσμπουργκ), Λούκας Μπίλια (από Λάτσιο) και Ματέο Μουζάτσιο (από Βιγιαρεάλ). Επίσης απέκτησαν με μορφή δανεισμού τον Νίκολα Κάλινιτς από τη Φιορεντίνα. Ετσι, ο Βιντσέντζο Μοντέλα έχει στα χέρια του εξαιρετικό υλικό για να φέρει και πάλι τη Μίλαν στην κορυφή.
Η Αούστρια Βιέννης είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αυστρία. Προπονητής είναι ο Τόρστεν Φινκ, ενώ δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο το αυστριακό πρωτάθλημα. Εχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και είναι στην τέταρτη θέση. Για να φτάσει στους ομίλους απέκλεισε την ΑΕ Λεμεσού και τη κροατική Οσιγεκ.
Τη Ριέκα τη γνωρίσαμε από τους δύο αγώνες της με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Προτού φτάσει έως εκεί, είχε αποκλείσει τη Νιου Σεντς από την Ουαλία και τη Σάλτσμπουργκ. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Κροατίας.
Αναλυτικά οι 12 όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ: 1ος: Βιγιαρεάλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αστάνα, Σλάβια Πράγας, 2ος: Ντινάμο Κιέβου, Γιουνγκ Μπόις, Παρτίζαν, Σκεντέρμπεου, 3ος: Μπράγκα, Λουντογκόρετς, Χόφενχαϊμ, Μπασάκσεχιρ. 4ος: Μίλαν, Αούστρια Βιέννης, Ριέκα, ΑΕΚ, 5ος: Λυών, Εβερτον, Αταλάντα, Απόλλων Λεμεσού, 6ος: Κοπεγχάγη, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σέριφ, Ζίλινα, 7ος: Βικτόρια Πλζεν, Στεάουα, Χάποελ Μπερ Σεβά, Λουγκάνο, 8ος: Αρσεναλ, Μπάτε Μπορίσοφ, Κολωνία, Ερυθρός Αστέρας, 9ος: Μπιλμπάο, Χέρτα, Ζόρια, Εστερσουντ, 10ος: Σάλτσμπουργκ, Μαρσέιγ, Γκιμαράες, Κόνιασπορ, 11ος: Λάτσιο, Νις, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Φίτεσε, 12ος: Ζενίτ, Σοσιεδάδ, Ρόζενμποργκ, Βαρντάρ. Η φάση των ομίλων αρχίζει στις 14 Σεπτεμβρίου από τη Ριέκα και ολοκληρώνεται στις 7 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ