Παραμύθια και νταούλια τέλος

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά από τρία επώδυνα χρόνια είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα

Παραμύθια και νταούλια τέλος | tovima.gr
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά από τρία επώδυνα χρόνια είναι ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα. Χρειάζονται βέβαια πολλά βήματα ακόμα και κυρίως συνέπεια, για να μπορέσει να έχει συνέχεια και κυρίως ουσία η χθεσινή έξοδος.

Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας που επιβάλλεται να αξιοποιηθεί με αποφασιστικότητα, για να μπορέσουν επιτέλους η οικονομία αλλά και η κοινωνία να αντικρίζουν το μέλλον με καλύτερες προοπτικές.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση της κυβέρνησης να υπηρετήσει αυτή την προοπτική, τη μοναδική που μπορεί να δώσει διέξοδο στη χώρα.

Γιατί δεν ξεχνάμε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και προστέθηκαν πολλαπλά βάρη στους πολίτες με ευκαιριακούς πειραματισμούς, με τυχοδιωκτικές πολλές φορές επιλογές.

Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει σήμερα, αλλά όλοι θυμόμαστε τους παραλογισμούς που επικρατούσαν με τα νταούλια που θα παίζαμε για να χορεύουν οι αγορές.

Χρειάστηκαν νέα μνημόνια και δραματικές επιβαρύνσεις επιχειρήσεων και πολιτών για να φτάσουμε σήμερα να ανακαλύψουμε πόσο χρήσιμο είναι να μπορούμε να δανειζόμαστε από αυτές τις επάρατες αγορές.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να μάθουν στην πλάτη μας ο κ.Τσίπρας και τα στελέχη του την τέχνη του κυβερνάν για να μπορέσουμε να δανειστούμε και πάλι, έστω με όρους που απέχουν πολύ από τις συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Μια ματιά στα επιτόκια, με τα οποία δανείζονται χώρες που είχαν ανάλογα προβλήματα με τα δικά μας, είναι αρκετή για να αντιληφθούν οι κυβερνώντες το μέγεθος της ευθύνης τους.

Αυτό το πρώτο βήμα που έγινε, για να έχει συνέχεια, χρειάζεται να πιστέψουν όλοι σε αυτή την πολιτική και κυρίως να υλοποιήσουν με συνέπεια τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού να επιβάλλει σε όλα τα στελέχη του την αντίληψη ότι έχουν τελειώσει τα παραμύθια, οι ιδεοληψίες και οι εσωκομματικές σκοπιμότητες.

Αρκετά έχουμε πληρώσει ως τώρα τις ανακολουθίες, τα πισωγυρίσματα και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να εφαρμόσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να γυρίσει σελίδα.


TO BHMA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk