Μπορεί πολλοί έλληνες επιχειρηματίες να φεύγουν από την Ελλάδα, λόγω της κρίσης, υπάρχουν όμως και ξένοι επενδυτές που βλέπουν ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και αποφασίζουν να τοποθετήσουν κεφάλαια στη χώρα μας.
Σε αυτή την κατηγορία των ξένων επενδυτών που πιστεύουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ανήκουν και οι βασικοί μέτοχοι της αυστριακής βιομηχανίας εξαρτημάτων επίπλων Blum, οι οποίοι εγκαινίασαν νέο κτίριο της θυγατρικής στην Ελλάδα, Blum Hellas, στην Παιανία.
Η Blum International το 2012, διαβλέποντας την ύπαρξη επιχειρηματικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά, επένδυσε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ για την ίδρυση της Blum Hellas και τη δημιουργία ιδιόκτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, αυξάνοντας θεαματικά τη ζήτηση των προϊόντων της στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Philipp Blum, διευθύνων σύμβουλος της Blum Austria, ανέφερε στο «Βήμα»: «Πιστεύω στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και για αυτό επενδύσαμε στην ελληνική αγορά από το 2012, δημιουργώντας μια θυγατρική στη χώρα. Αυτό το σχέδιο ολοκληρώθηκε με τη μεταφορά της εταιρείας σε νέο κτίριο το 2017. Η μεγαλύτερη όμως επένδυση αφορά την ομάδα των εργαζομένων μας και ειδικά το τμήμα των πωλήσεων».


«Η απόφαση αυτή πιστεύουμε ότι θα αποδειχτεί πιο κερδοφόρα από τη στιγμή που θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά η ελληνική οικονομία. Πιστεύουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν τα γραφειοκρατικά προβλήματα θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα».
Οι τάσεις
Οσον αφορά τις τάσεις των επίπλων, ο κ. Philipp Blum προσθέτει ότι «η ζήτηση των καταναλωτών για έπιπλα υψηλότερης ποιότητας και καλύτερης απόδοσης αυξάνεται παγκοσμίως και αυτό βοηθά την Blum, μια εταιρεία με γνώμονα την καινοτομία, να ενισχύσει την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά. Η Ελλάδα ακολουθεί αυτή την τάση αλλά με βραδύτερο ρυθμό από άλλες αγορές, οπότε οι προτάσεις της εταιρείας έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να κερδίσουν μερίδια αγοράς και σε τοπικό επίπεδο».
Μετά από 5 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, καταλήγει ο ίδιος «βλέπουμε μια σαφή αύξηση του μεριδίου αγοράς μας. Η θυγατρική μας είναι σε θέση να ενισχύσει τη θέση μας στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι υπό το φως ενός πιο σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα.
Θεωρούμε ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ θετικές με ορισμένες βιομηχανίες (όπως ο τουρισμός) που δίνουν στην οικονομία μια σαφή ώθηση».

7.119 εργαζόμενοι
Η Julius Blum GmbH είναι αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση και διευθύνων σύμβουλος είναι ο MSc Gerhard E. Blum. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Blum ανήλθαν στα 1,65 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος από την 1η Ιουλίου 2015 ως τις 31 Ιουνίου 2016, σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εργαζόμενοι στο Blum Group είναι 7.119 άτομα. Οι τρεις στρατηγικοί επαγγελματικοί τομείς της κατασκευής εξαρτημάτων περιλαμβάνουν συστήματα ανύψωσης, συστήματα μεντεσέδων και συστήματα Box.
Ο όμιλος έχει 7 παραγωγικές μονάδες στο Vorarlberg (Höchst, Fußach, Gaißau, Bregenz και Dornbirn), ενώ η κατασκευή της 8ης μονάδας στο Dornbirn ξεκίνησε την άνοιξη του 2016, διαθέτει 28 θυγατρικές και αντιπροσωπείες και προμηθεύει πελάτες με προϊόντα της σε περισσότερες από 120 χώρες στον κόσμο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ