«Άνοιξε» η διαδικασία για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Προκήρυξη 8Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 23/03-07-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).
Αφορά υποψηφίους για κάλυψη μόνιμων θέσεων 42 γραμματέων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 123 γραμματέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , 21 επιμελητών/τριών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, λήγει στις 2 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2017. Η συμμετοχή στη διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 8η Αυγούστου 2017, ημέρα Τρίτη, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή (στη διεύθυνση Α.Σ.Ε.Π.-Αίτηση για την Προκήρυξη 8Κ/2017 -Τ.Θ. 14308-Αθήνα Τ.Κ. 11510), αναγράφοντας στο φάκελο την κατηγορία Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε. της οποίας θέσεις διεκδικούν.
Όπως επισημαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, «συνιστάται στους υποψήφιους να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής». Και προσθέτει: «Το ΑΣΕΠ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν αδυναμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης που οφείλεται στους προαναφερόμενους παράγοντες».