• Αναζήτηση
 • Εκβιαστική η αποδοχή των όρων συμμετοχής στο Facebook;

  H γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει εντός του 2017 την έρευνά της για την πιθανή παραβίαση της νομοθεσίας από την Facebook Inc. Η Bundeskartellamt εξετάζει από το 2016 υποψίες ότι η εταιρεία παραβιάζοντας τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων των μελών της, καταχράζεται την πιθανά δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  H γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει εντός του 2017 την έρευνά της για την πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από την Facebook Inc.

  Η Bundeskartellamt εξετάζει από το 2016 υποψίες ότι η εταιρεία παραβιάζοντας τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων των μελών της, καταχράζεται την πιθανά δεσπόζουσα θέση της στην κοινωνική δικτύωση.

  • Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν το Facebook κατορθώνει να αποσπά, εκ θέσεως, υπερβολικά πολλά προσωπικά στοιχεία από τα μέλη του, αφού διαφορετικά τα καταδικάζει στην διαδικτυακή απομόνωση.

  Έτσι, εξαναγκάζονται να συμφωνήσουν με όρους που δεν καταλαβαίνουν, ενώ η εταιρεία αποκτά διαρκώς στοιχεία που της επιτρέπουν να στέλνει διαφημίσεις στοχευμένα, δηλαδή ταιριάζοντας τις προτιμήσεις τους με τα δυνητικά επιθυμητά προϊόντα που πληρώνεται για να προωθήσει, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια.

  • To Facebook έχει δύο δισεκατομμύρια μέλη. Τα ετήσια έσοδά του ανήλθαν σε 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η Bundeskartellamt φαίνεται να θεωρεί ότι το Facebook εκβιάζει κατά κάποιο τρόπο τους χρήστες. Εάν δεν συμφωνήσουν με όλους τους όρους παροχής της υπηρεσίας, καταδικάζονται σε κοινωνικό αποκλεισμό και με αυτό το όπλο η εταιρεία τελικά πετυχαίνει να αποσπάσει πρόσβαση σε ό,τι κάνουν online, εξηγούν δικηγορικοί κύκλοι στον βρετανικό Independent.

  Science