Οραμα, επιμονή και προσπάθεια είναι τα μυστικά ανάπτυξης της ελληνικής εταιρείας Sea You Soon, η οποία δραστηριοποιείται στον πολλά υποσχόμενο χώρο της μόδας παραλίας. Η οικογενειακή εταιρεία ιδρύθηκε μέσα στην κρίση το 2013 από τα αδέλφια Γρηγόρη και Κωνσταντίνο Σαμαρά και σήμερα πουλά περισσότερες από 10.000 πετσέτες θαλάσσης από την Αυστραλία ως την Ουρουγουάη.
Τα δύο αδέλφια έχοντας δεκαετή εμπειρία στον χώρο παραγωγής νημάτων, υφασμάτων, ρούχων κι αξεσουάρ και ύστερα από σπουδές και πολυετή παραμονή στο εξωτερικό διαπίστωσαν ένα κενό στην αγορά της μόδας παραλίας. «Ηταν προφανές ότι ο τομέας του beachlife style στην επιχειρηματική του διάσταση δεν γνώριζε την ίδια ανάπτυξη όπως σε χώρες του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα στην Αυστραλία, ακόμη και αν η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση τόσο τη δική μας όσο και των επισκεπτών από άλλα κράτη ως απόλυτος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Υπήρχε χώρος και ζήτηση για ένα premium beach lifestyle brand με διαφορετική προσέγγιση στις πετσέτες θαλάσσης» ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς.
Αλλωστε, τα προϊόντα πλέον που κατασκευάζονται στην Ελλάδα έχουν απενεχοποιηθεί και το ελληνικό αγοραστικό κοινό δεν αντιλαμβάνεται τα εγχώρια προϊόντα ως δεύτερης διαλογής, τουναντίον μάλιστα. Οπως προσθέτει ο ίδιος επιχειρηματίας, «Η αγοραστική επιλογή εγχώριων προϊόντων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όπως επίσης η δημιουργία νέων ελληνικών brands. Στο σήμερα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως υφίστανται premium ελληνικά brands από όλες τις απόψεις. Δεν πιστεύουμε ότι είναι μια μόδα που θα περάσει αλλά μια αγορά που εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει τους καταναλωτές, προσφέροντάς τους προϊόντα που δεν υστερούν σε τίποτε από αυτά του εξωτερικού».
Η εταιρεία παρουσιάζει γενικότερα έναν σταθερό ρυθμό 60%-65% κάθε χρόνο, ενώ κάθε χρόνο θέτονται στόχοι βάσει των δυνατοτήτων της και της οικονομικής της κατάστασης, καθώς λειτουργεί καθαρά με δικά της κεφάλαια.
Η παραγωγή γίνεται κατά 70% στην Ελλάδα από υψηλής ποιότητας νήματα, tencel και βαμβάκι, εξ ολοκλήρου σε αργαλειό από ντόπιους υφαντουργούς και ειδικούς τεχνίτες που πλέκουν τα κρόσσια χειροποίητα σε όλες τις πετσέτες, ενώ ευελπιστεί να μπορέσει να φέρει και το υπόλοιπο 30%. Στις αρχές του έτους η Sea You Soon μεταφέρθηκε σε νέο, μεγαλύτερο χώρο.Σημειώνεται ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια η εταιρεία έλαβε πρόσφατα χρηματοδότηση από τοStelios Philanthropic Foundationστα βραβεία-θεσμό για τους νέους επιχειρηματίεςStelios Greek Awards for Young Entepreneurs.
Σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία στην Ελλάδα και στην Κύπρο σε 145 σημεία, ενώ στο εξωτερικό βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της βήματα, με παρουσία σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο, Σιγκαπούρη, Αμερική, Ουρουγουάη και Αυστραλία, με μεγάλο ανταγωνισμό και με βαθιά γνώση και οργάνωση στην αγορά του beach lifestyle. Οσον αφορά τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας, όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς, «στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μαςκαι στη δυναμική παρουσία της Sea You Soon στο εξωτερικό. Αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτό το διάστημα εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής μας στην εμπορικού ενδιαφέροντος έκθεσηPremiere Classe Paris τον Σεπτέμβριο, ενώγια τοκαλοκαίρι2018σχεδιάζουμετην ανάπτυξηνέων προϊόντων ώστεναπροσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών».
Μακροπρόθεσμα, συνεχίζει ο ίδιος, «επιθυμούμε η Sea You Soon να λάβει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα σταεφάμιλλα παγκόσμια premium beach lifestyle brands, αντιπροσωπευτικό του όρου value for money που θα «ταξιδέψει» το «Made in Greece» όπου υπάρχει καλοκαίρι».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ