Νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα και ιδέες χρειάζονται ειδικά αυτή την περίοδο στην Ελλάδα της κρίσης, έτσι ώστε η χώρα να μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται και να βελτιωθεί η οικονομική της κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, Fortune, Industry Disruptors και Παπαστράτος παρουσίασαν πρόσφατα τον νέο κύκλο καινοτομίας Disrupt Greece. Στόχος του μεγάλου διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η ανάδειξη και ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.
Η πρώτη φάση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε με τις προτάσεις που κατέθεσαν περισσότερες από 60 εταιρείες και υποψήφιοι επιχειρηματίες στην πλατφόρμα του disruptgreece.gr.

Το Disrupt Greece κορυφώνεται στις 29 Ιουνίου με ένα ολοήμερο event στον πολυχώρο «Προορισμός Παπαστράτος». Οι δέκα ομάδες που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό, επιχειρηματίες, επενδυτές, θεσμικούς φορείς, τις επιχειρηματικές τους προτάσεις με στόχο τη διάκριση. Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματοδότηση συνολικού ύψους 30.000 ευρώ, ενώ και οι δέκα ομάδες θα λάβουν υπηρεσίες συνολικής αξίας 70.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν mentoring, coaching, media training και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης, σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς και φορείς.

Οπως τόνισε η brand manager του Fortune, κυρία Αναστασία Παρετζόγλου, ο βασικός στόχος του Disrupt Greece είναι να προωθήσει και να στηρίξει έμπρακτα την υγιή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. «Γυρνάμε την πλάτη στις κακοδαιμονίες του τόπου και φέρνουμε στο προσκήνιο τις ιδέες, τις εταιρείες, τους ανθρώπους και τις ευκαιρίες που κάνουν τη διαφορά σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Κυρίαρχη αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε εκείνους που θέλουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να πετύχουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό «disrupt» στην ελληνική οικονομία και κοινωνία που θα προκύψει από την επιβράβευση των πιο ανατρεπτικών ιδεών.
Ο πρόεδρος και CEO της mscomm και συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers κ. Μιχάλης Στάγκος ανέφερε ότι το Disrupt Greece είναι ένας θεσμός που γεννήθηκε μεσούσης της κρίσης. «Πέντε χρόνια μετά τη δράση των Industry Disruptors, το οικοσύστημα αναπτύσσεται, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που είδαν την κρίση ως ευκαιρία, αλλά και σημαντικά exits εταιρειών που πουλήθηκαν στο εξωτερικό».

Πρόσθεσε δε, πως πλέον η αγορά επιτάσσει νέα μοντέλα συνεργασίας, στα οποία άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων που διαπρέπουν στον τομέα τους ενώνουν τις δυνάμεις τους χάριν ενός κοινού οράματος. Τόνισε ότι παρά την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα και ταλέντο για να αναδειχθεί μια νέα επιχειρηματική γενιά, ενώ υπογράμμισε τη χρονική ευκαιρία που δημιουργεί η οικονομική στήριξη από νέα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Equifund, προς τις επιχειρήσεις.
Η εταιρεία Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, είναι ο βασικός υποστηρικτής του Disrupt Greece. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, απηύθυνε κάλεσμα για μια «δημιουργική ανατροπή» και έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την επιχειρηματική κουλτούρα ανάμεσα στους νέους.
«Πιστεύω ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τεράστιες δυνατότητες. Θα πρέπει όλοι να συμβάλουμε και να την απελευθερώσουμε, όπως επίσης και να την οδηγήσουμε στην καινοτομία και στην ποιότητα. Στην Παπαστράτος, πιστεύουμε στα ταλέντα των ανθρώπων μας, επενδύουμε στις καινοτόμες θερμαινόμενες ράβδους καπνού για το IQOS και συνεχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το ολοήμερο Live Event του Disrupt Greece στις 29 Ιουνίου περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από discussion panels και συνεντεύξεις one-to-one με προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, θεσμικό και επενδυτικό χώρο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Fintech, agribusiness, τουρισμός, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, true stories από εκπροσώπους του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν. Keynote speakers θα είναι ο κ. Χρήστος Τσόλκας, vice president sales της Philip Morris International, ο κ. Jeff Hoffman, επενδυτής και συνιδρυτής μεταξύ άλλων των booking.com και priceline.com, καθώς και ο έλληνας επενδυτής του snapchat κ. Νίκος Μπονάτσος, managing director του General Catalyst.

HeliosPlus