Θα πάω μετά από έναν απολογισμό 2,5 χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:

-Γιατί η «υπερήφανη διαπραγμάτευση» της πρώτης φοράς Αριστερά Τσίπρα-Βαρουφάκη, κόστισε 86 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος και 100 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τους υπολογισμούς του ESM και μας επέβαλε ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο.

-Γιατί η εξίσου «υπερήφανη διαπραγμάτευση» Τσίπρα-Τσακαλώτου, κόστισε 21 δισεκατομμύρια ευρώ και ένα εξίσου σκληρό τέταρτο μνημόνιο, με προκαταβολική ψήφιση άγριων περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητου για το 2019 και το 2020.

-Γιατί οι Τράπεζες που έκλεισαν θριαμβευτικά οι Τσίπρας-Βαρουφάκης, δημιούργησαν ανυπολόγιστο κόστος στην ιδιωτική οικονομία και τα νοικοκυριά.

-Γιατί παρέδωσαν τη δημόσια περιουσία στους δανειστές για εκατό ολόκληρα χρόνια.

-Γιατί υπέγραψαν την αντιαναπτυξιακή δέσμευση των υψηλών πλεονασμάτων για πενήντα χρόνια.

-Γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν το παραμικρό για το χρέος, όταν ακόμη και τώρα κατασυκοφαντούν το PSI που οδήγησε στη διαγραφή 106 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό χρέος το 2012.

-Γιατί στερούν την ελληνική οικονομία από την ευεργετική πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

-Γιατί συνεχίζουν να εμποδίζουν με κάθε τρόπο τις μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα στερώντας πολύτιμες θέσεις εργασίας κυρίως από νέους επιστήμονες και όχι μόνο.

-Γιατί η υπερφορολόγηση που επέβαλαν μαζί με το ασφαλιστικό τέρας Τσίπρα-Κατρούγκαλου, καθιστούν απαγορευτική την εργασία στις νεότερες γενιές.

-Γιατί διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάτι που προφανώς πλήττει τους πιο φτωχούς και αδύναμους Έλληνες.

-Γιατί ξηλώνουν με μανία τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στην Παιδεία με το νόμο Διαμαντοπούλου και προετοιμάζουν ξανά του χώρους των Πανεπιστημίων ως ορμητήρια βίας εναντίον της επόμενης κυβέρνησης, αλλά και εναντίον κάθε προοδευτικής λειτουργίας και αλλαγής στην Παιδεία και το Κράτος.

-Γιατί διέλυσαν κάθε έννοια δημόσιας ασφάλειας ψηφίζοντας νόμους για την αποφυλάκιση σκληρών εγκληματιών και τρομοκρατών και καταργώντας σημαντικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από πιέσεις των λεγόμενων «αντιεξουσιαστών», αλλά και εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου.

-Γιατί αποθέωσαν στην πράξη το πελατειακό κράτος με χιλιάδες διορισμούς «κολλητών» και παντελώς άσχετων κομματικών στελεχών σε κρίσιμες κρατικές θέσεις.

-Γιατί δείχνουν μια μόνιμη ασέβεια προς τους βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας, όπως η Δικαιοσύνη και οι Ανεξάρτητες Αρχές.

-Γιατί επιχειρούν διαρκώς και με όλα τα μέσα να παρέμβουν ή ακόμη και να φιμώσουν Μέσα Ενημέρωσης και ανεξάρτητες φωνές που δεν τους είναι αρεστές.

-Γιατί καλλιεργούν το μίσος και το διχασμό σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη την ηρεμία για να αντιμετωπίσει τον φόβο και την απελπισία. Να αισθανθεί κάποια σιγουριά για το παρόν και το μέλλον.

-Γιατί μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης πολλαπλασίασαν τα αδιέξοδα, κατέστρεψαν κάθε ελπίδα και εμποδίζουν την έξοδο από την κρίση.

-Γιατί είναι ανάγκη η χώρα να αλλάξει σελίδα. Να αντιμετωπίσει κατάματα το πρόβλημά της και να βγάλει μπροστά δυνάμεις που μπορούν να δημιουργήσουν ένα δικό μας, εθνικό, σχέδιο με βαθιές διαρθρωτικές τομές και μεταρρυθμίσεις παντού που θα αφήνει πίσω το παρασιτικό παρελθόν και θα δημιουργεί το παραγωγικό μέλλον.

Μικρή σημείωση: Ήμουν και την περασμένη χρονιά εκεί. Αλλά δεν θα πάω γι’ αυτό.