Μετά την αρχική ευφορία για το Κατάρ, τώρα ο Τραμπ ζητά ενότητα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να του επισημάνει την ανάγκη ενότητας στον Περσικό Κόλπο, ώστε να λυθεί η κρίση με το Κατάρ και να χτυπηθεί η τρομοκρατία. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει άλλη άποψη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να του επισημάνει την ανάγκη ενότητας στον Περσικό Κόλπο, ώστε να λυθεί η κρίση με το Κατάρ και να χτυπηθεί η τρομοκρατία.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει άλλη άποψη: σχετικά με την απομόνωση που επέβαλε το Ριάντ στο Κατάρ είχε εκτιμήσει ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή του τέλους της τρομοκρατίας».

Είχε παράλληλα εκφράσει την άποψη ότι «άρχισε να αποδίδει καρπούς η πρόσφατη επίσκεψή μου στην Σαουδική Αραβία».

Αρκετές χώρες έχουν ήδη εκφράσει τη βούλησή τους να παίξουν μεσολαβητικό ρόλο, ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Ο πρώτος που κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, για να ακολουθήσει η ηγεσία του Κουβέιτ.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο Τραμπ είπε στον βασιλιά Σαλμάν: «Είναι σημαντικό να υπάρχει ενότητα στον Κόλπο για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το Πεντάγωνο ευχαρίστησε το Κατάρ για το γεγονός ότι φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

H Σαουδική Αραβία ήταν η πρώτη χώρα που έκοψε την επικοινωνία του Κατάρ, ζητώντας από τη μικρή χώρα να διακόψει τις σχέσεις της με την παλαιστινιακή Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk