Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την άμεση καταβολή διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους νεφροπαθείς, για τον μήνα Μάιο. Το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην κατανομή ποσού ύψους 6.280.277 € στις Περιφέρειες της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2017 αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς.
Από το συνολικό ποσό, αυτό που δικαιούται κάθε Περιφέρεια, αποδίδεται στον οικείο λογαριασμό της έδρας της, με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οσον αφορά στην κάλυψη του εν λόγω επιδόματος μηνός Ιουνίου έτους 2017, οι Περιφέρειες θα πρέπει να ενημερώσουν έως τις 29/06/2017 το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων καθώς και τα ποσά που απαιτούνται για τις Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να επιχορηγηθούν αναλόγως.