Ενα «έξυπνο» αθλητικό σουτιέν που πέρα από τη σωστή στήριξη του στήθους στοχεύει στην εσωτερική ηρεμία της γιόγκι κατόχου του δημιούργησε η καναδή σχεδιάστρια Σίντι Γκου. Το hi-tech σουτιέν Vitali καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, τον ρυθμό της αναπνοής και τη στάση του σώματος της αθλουμένης.

Το μυστικό του κρύβεται σε τρεις αισθητήρες οι οποίοι βρίσκονται ενσωματωμένοι στο ύφασμα και είναι σχεδιασμένοι ώστε να διατηρούν την κάτοχο του Vitali σε κατάσταση… zen, μέσω δονήσεων. Η ανάγνωση των πολύτιμων δεδομένων γίνεται με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου ο οποίος κατανοεί και αναγνωρίζει συγκεκριμένα μοτίβα καρδιακών παλμών και αναπνοής. Οταν εντοπίσει αυξημένα επίπεδα στρες, το Vitali ενημερώνει τη γυναίκα που το φορά μέσω ελαφρών δονήσεων. Για την ανίχνευση της στάσης του σώματός της, το σουτιέν από το μέλλον καταγράφει τη θέση του θώρακα. Ετσι σε περίπτωση καμπουριάσματος, πάλι ενημερώνει την κάτοχό του, ούτως ώστε να επανέλθει σε όρθια στάση.
Το Vitali είναι κατασκευασμένο από υλικό που αναπνέει για μεγαλύτερη άνεση κατά την άθληση ενώ μετά την αφαίρεση των αισθητήρων μπορεί να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο. «Πρόκειται για ένα προϊόν που απευθύνεται στη σημερινή γυναίκα, η οποία ζει μια ζωή με πολλή πίεση και στρες και φροντίζει για την ευημερία της» αναφέρει η Γκου.

Ρομπότ-στρουθοκάμηλος

Ενα ρομπότ ικανό να τρέχει σταθερά στα δυο του πόδια σαν στρουθοκάμηλος έφτιαξαν αμερικανοί επιστήμονες του Institute for Human and Machine Cognition στη Φλόριδα. Το Planar Elliptical Runner, όπως ονομάζεται το δίποδο ρομπότ, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που αγγίζουν τα 19 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, σε αντίθεση με άλλα δίποδα ρομπότ που βασίζονται στο λογισμικό και στους αισθητήρες τους ώστε να μπορούν να διατηρούν την όρθια στάση τους, το ρομπότ-στρουθοκάμηλος ισορροπεί από μόνο του χάρη στον κομψό μηχανικό σχεδιασμό του ο οποίος στηρίζεται σε έναν κεντρικό κινητήρα και στην ελλειπτική κίνηση. Οι ίδιοι θεωρούν ότι ο εν λόγω σχεδιασμός θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ανδροειδή ρομπότ τα οποία θα κινούνται φυσικά. «Ο ελλειπτικός δρομέας αποτελεί το πρώτο δίποδο ρομπότ του είδους στον κόσμο το οποίο ισορροπεί από μόνο του εξαιτίας της δυναμικής του γεωμετρίας» περιγράφουν οι επιστήμονες.

Εμπνευση ΑΙ στο Instagram

Βγάλατε φωτογραφία και θέλετε να την ποστάρετε στο Instagram αλλά δεν έχετε έμπνευση για να γράψετε περιγραφή; Κανένα πρόβλημα, γιατί τώρα υπάρχει μια εφαρμογή που κάνει ακριβώς αυτό με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Το app Rubric χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και λογισμικό οπτικής αναγνώρισης το οποίο «σαρώνει» τη φωτογραφία.

Ανάλογα με το τι εντοπίζει, το Rubric προτείνει μια σειρά από δημοφιλείς φράσεις για τους χρήστες του Instagram, γνωμικά, ατάκες από γνωστές ταινίες ή ακόμα και στίχους τραγουδιών που σχετίζονται με την προς ανάρτηση φωτογραφία.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι χρήστες που θεωρούν ότι ακόμα και το ευρηματικό app κάποιες φορές… πάσχει από έλλειψη έμπνευσης, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις φωτογραφιών τείνει να προτείνει τα ίδια και τα ίδια…

Chargie καθ’ οδόν!

Τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να νοικιάζουν διαδικτυακά σταθμούς φόρτισης από ιδιώτες ενόσω βρίσκονται στον δρόμο αναμένεται να προσφέρει σε λίγο καιρό η ιστοσελίδα Chargie. H πρωτότυπη σελίδα θα λειτουργεί με τρόπο που θα παραπέμπει στο Airbnb – στη διαδικτυακή υπηρεσία εκμετάλλευσης ακινήτων από ιδιώτες – και θα δικτυώνει ιδιώτες πρόθυμους να προσφέρουν την… πρίζα τους για τη φόρτιση του οχήματος κάποιου, με το αζημίωτο φυσικά.

Στην παρούσα φάση, η νέα διαδικτυακή υπηρεσία βρίσκεται σε φάση δοκιμής και αναμένεται να ανοίξει επίσημα για το κοινό της Βρετανίας στις 17 Μαΐου. Στόχος των επινοητών της ήταν να δημιουργήσουν ένα διευρυμένο δίκτυο φορτιστών για τον συγκεκριμένο τύπο οχημάτων, καθώς οι προσφερόμενοι δεν αρκούν. Στα άμεσα σχέδιά τους μάλιστα είναι η δημιουργία μιας εύχρηστης εφαρμογής για smart-phones, γεγονός που θα επιτρέπει σε όσους έχουν ανάγκη την εν λόγω υπηρεσία να την παίζουν στα δάχτυλα!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ