8 Μαΐου


Καφέ Επιστήμης για το Απολιθωμένο Δάσος
Φαλλικο Ινστιτουτο, Λεωφορος Στρατου 2α, Θεσσαλονικη
Η δρ Κατερίνα Βασιλειάδου, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, θα παρουσιάσει στο αυριανό «Καφέ της Επιστήμης» –στις 19.00 –το απολιθωμένο δάσος της δυτικής Λέσβου, ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παλαιοντολογική μελέτη έχει οδηγήσει στον προσδιορισμό περισσότερων από 30 διαφορετικών ειδών φυτών, καθώς και απολιθωμάτων ζώων. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες στο http://www.noesis.edu.gr/kafe-8-5-2017/.


11 Μαΐου


Η κρίση της οικονομικής επιστήμης
Μεγαρο Μουσικης Αθηνων, Βας. Σοφιας & Π. Κοκκαλη, Αθηνα
Εξόχως ενδιαφέρουσα προβλέπεται η ομιλία που διοργανώνουν για την Πέμπτη (ώρα 19.00) το Megaron Plus και η London School of Economics and Political Science. Το θέμα της είναι «Υβρις: Γιατί οι οικονομολόγοι απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση και πώς θα αποτρέψουν την επόμενη;» και εισηγητής της ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στην LSE, λόρδος Meghnad Desai. Αυτή η διάλεξη πρoτίθεται να προσφέρει μια ειλικρινή αξιολόγηση της τύφλωσης των οικονομολόγων πριν από την οικονομική κατάρρευση το 2007-2008 και για το τι πρέπει να γίνει για να αποτραπεί μια επανάληψη. Ελεύθερη είσοδος, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17.30. Επίσης, θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο https://diavlos.grnet.gr/room/458?eventid=2950.
13 Μαΐου


TEDxATHENS 2017στο Ιδρυμα Νιάρχου
Ιδρυμα Νιαρχου, Λεωφ. Συγγρου 364, Καλλιθεα
Από τις 09.00 έως τις 21.00 του Σαββάτου θα διαρκέσει το εφετινό TEDxAthens, με ομιλητές 18 πρωταγωνιστές της «αντίστασης στην κρίση». Ο λόγος; Επειδή «Ζούμε στα όρια του αγνώστου. Τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο μια νέα πραγματικότητα στην οποία κυριαρχούν η πολιτική και η οικονομική αστάθεια, αλλά και η κοινωνική αβεβαιότητα… Στα όρια του αγνώστου, λοιπόν, καλούμαστε σήμερα να διαμορφώσουμε μια νέα ταυτότητα, μια νέα πορεία, με συνοδοιπόρους μας την ελπίδα, τη φαντασία και την ανάγκη για προσωπική επιβίωση» –καταπώς λένε οι διοργανωτές. Τιμή εισιτηρίου 62 ευρώ (28 ευρώ για φοιτητές). Σχετικές πληροφορίες στο http://2017.tedxathens.com/#speakers.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ