Ουδείς γνωρίζει προς το παρόν αν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διεξαχθεί τελικά αύριο, Σάββατο 6 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.
Λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, βγήκεη επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία ανέφερε πως… κανείς δεν ξέρει αν το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο και πως γι’ αυτό θα πρέπει να αποφασίσει η ΕΠΟ. Έγινε επίσης γνωστό πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ

Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου. Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου.

Από την πλευρά της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της αρίθμησης των καθισμάτων, αναφέροντας πως θα διευθετηθεί εντός της ημέρας, ενώ κάνει λόγο για «τελικό που θα γράψει ιστορία».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στα γραφεία της ΓΓΑ μαζί με την γραμματεία αποφάσισαν την αναβολή του αγώνα.

Και αυτό γιατί δύο 24ωρα πριν από τον μεγάλο αγώνα και ενώ ήδη οι δύο φιναλίστ έχουν μοιράσει τα εισιτήρια στους οπαδούς τους και οι ομάδες βρίσκονται στην πόλη της Μαγνησίας, υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες αναφορικά με την ετοιμότητα και την ασφάλεια του σταδίου.

Όπως τόνιζε η πλευρά του υφυπουργείου Αθλητισμού λίγο μετά τα μεσάνυχτα: «ο υφυπουργός βρίσκεται σε σύσκεψη στο γραφείο του με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό και τους άμεσους συνεργάτες του εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός πέρα από τη γνώμη δύο στενών συνεργατών του, μέτρησε και τις προτάσεις όλων τους εμπλεκόμενων φορέων (φιναλίστ, ΕΠΟ, Δήμο Βόλου) και αποφάσισε ότι δεν πρέπει να παρθεί το παραμικρό ρίσκο για τη σωματική ακεραιότητα των θεατών.

Πάντως, ήδη προέκυψαν αντιδράσεις από τις διοικήσεις των δύο ομάδων, καθώς τόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, όσο και της ΑΕΚ φέρονται να πιέζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για να αλλάξη η απόφαση της Πολιτείας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχόλησε τους αρμόδιους φορείς ήταν τα μη αριθμημένα εισιτήρια που έχουν τυπωθεί, κάτι που είναι ξεκάθαρα αντίθετο με το νόμο, ενώ στο γήπεδο δεν υπάρχει καν σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Η οριστική ανακοίνωση αναμένεται από τη ΓΓΑ, όπου -εκτός απροόπτου- θα αναφέρει πως ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό δεν μπορεί να διεξαχθεί στην προκαθορισμένη ημερομηνία του (6/5), αλλά σε νέα που θα γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας το ακραίο αυτό σενάριο που κυκλοφόρησε από το πρωί της Τετάρτης.


Πρόβλημα και με τα πλέι οφ;

Μέσα σε όλα, πλέον απομένει να φανεί εάν αυτή η διαφαινόμενη (οριστική) αναβολή θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο συνολικό χρονοδιάγραμμα των ποδοσφαιρικών δρώμενων, καθώς θα πρέπει να τονιστεί πως με βάση το αρχικό πλάνο της Σούπερ Λιγκ, στις 10 Μαΐου θα πρέπει να ξεκινήσουν και τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη δικαστικές εκκρεμότητες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος έχουν ζητήσει την επικύρωση της τελικής βαθμολογίας από τη διοργανώτρια αρχή και την έναρξη των αγώνων που θα μοιράσουν τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».