Τα ταξίδια φαντασίας γίνονται πραγματικότητα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σύμφωνα με την Google, μετά την αναβάθμιση της «ταξιδιάρικης» υπηρεσίας εικονικής πραγματικότητας Google Earth VR, ο χρήστης είναι σε θέση να αναζητήσει και να επισκεφθεί εικονικά οποιονδήποτε προορισμό ονειρεύεται.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο αμερικανικός κολοσσός διέθεσε στο κοινό των «μασκών» εικονικής πραγματικότητας τη δωρεάν εφαρμογή Google Earth. Η νέα έκδοσή του για το Oculus Rift, η οποία υποστηρίζει τα εικονικά χειριστήρια Oculus Touch, έρχεται τώρα ανανεωμένη και με δυνατότητα αναζήτησης ανάμεσα σε 27 τρισδιάστατους προορισμούς σε υψηλή ανάλυση, έτοιμους προς εξερεύνηση από τον… καναπέ μας.
«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θέλει να μπορεί να επισκεφτεί ξανά εύκολα και γρήγορα τόπους που σημαίνουν κάτι για αυτόν, είτε πρόκειται για τη γενέτειρά του, ή τον αγαπημένο του τόπο διακοπών» εξηγεί η Τζοάνα Κιν, product manager στην Google VR. «Η αναβάθμιση του Earth VR προσφέρει λοιπόν στους χρήστες τη δυνατότητα της αναζήτησης. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πληκτρολογήσουν τη διεύθυνση ή την ονομασία της τοποθεσίας που τους ενδιαφέρει και αμέσως μπορούν να ταξιδέψουν οπουδήποτε στον κόσμο».

Φορέστε τις αποσκευές σας!

Για όσους έχουν βαρεθεί να κουβαλούν τις αποσκευές τους, η λύση είναι να τις… φορέσουν! Ο λόγος για το Airport Jacket: ένα πανωφόρι με 14 εσωτερικές τσέπες, ικανές να φιλοξενήσουν αντικείμενα συνολικού βάρους 15 κιλών.
Το επαναστατικό πανωφόρι, σύμφωνα με την κατασκευάστρια Juice Promotions Australia, μπορεί μάλιστα να φορεθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιώτη.

«Οταν φοριέται σαν καμπαρτίνα το Airport Jacket μπορεί να φιλοξενήσει δύο λάπτοπ, ένα iPad, δύο ζευγάρια παπούτσια, ένα τζιν παντελόνι, πέντε μπλουζάκια, ένα πουλοβεράκι και μια κάμερα» αναφέρει η εταιρεία.

Τέλος, όταν ο ταξιδιώτης δεν επιθυμεί να φοράει το πανωφόρι, μπορεί εύκολα και γρήγορα τραβώντας τα σχετικά φερμουάρ να το μετατρέψει σε βολικό σακβουαγιάζ.

Συσκευή «διαβάζει» και γράφει σκέψεις

Μια συσκευή η οποία διαβάζει τις σκέψεις του χρήστη της και θα μπορούσε να τις μεταφέρει υπό μορφή εντολών στις ηλεκτρονικές του συσκευές ανέπτυξαν ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τογιοχάσι.

Η καινοτόμος τεχνολογία, υποστηρίζουν οι ίδιοι, θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως π.χ. ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπό μορφή «τηλεπαθητικής γραφομηχανής» η οποία με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) θα καταγράφει τα εγκεφαλικά κύματα του χρήστη σε πραγματικό χρόνο και θα δακτυλογραφεί τις σκέψεις του.

Για την ώρα, η συσκευή των ερευνητών είναι σε θέση να αναγνωρίζει αριθμούς από το μηδέν ως το εννιά και μάλιστα με ακρίβεια της τάξεως του 90%. «Σε επόμενη φάση στοχεύουμε στην ανάπτυξη μιας διεπιφάνειας εγκεφάλου-υπολογιστή ικανής να αναγνωρίζει τα λόγια που σκέφτεται να εκστομίσει ο χρήστης. Η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα που έχουν χάσει την ικανότητα της ομιλίας τους να ανακτήσουν την επικοινωνία τους» εξηγούν οι ειδικοί.

3D εκτυπωτής «ντύνει» συσκευές

Εναν τρισδιάστατο εκτυπωτή που… βάφει θήκες απευθείας επάνω σε smartphones, tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές οραματίστηκε η αμερικανική εταιρεία Slickwraps από το Κάνσας. Ο εκτυπωτής Contour, σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία, τυπώνει μέσα σε λίγα λεπτά θήκες τύπου skin από βινύλιο 3Μ απευθείας επάνω στις συσκευές, ενώ όταν ο κάτοχός τους τις βαρεθεί μπορεί απλά να τις ξεφλουδίσει.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει τη συσκευή του στην ειδική επιφάνεια του τρισδιάστατου εκτυπωτή και να επιλέξει σχέδιο και χρώμα. Το μηχάνημα, αξίας 300 δολαρίων (δηλαδή περίπου 276 ευρώ), ψεκάζει τη «θήκη» στην επιφάνεια της συσκευής και σε λίγα λεπτά η νέα της εμφάνιση είναι έτοιμη!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ