3-14 Μαΐου


Spring Labs 2017
Στο Innovathens Τεχνοπολη, Κτιριο Αεριοφυλακιο 2, Πειραιως 100, Μετρο Κεραμεικος
O Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει μια σειρά εντατικών σεμιναρίων στη χρήση σύγχρονων εργαλείων πληροφορικής.Οπως μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο www.innovathens.gr, το πρόγραμμα των Spring Labs περιλαμβάνει:στις 3, 8 και 10 Μαΐου σεμινάριο Adobe Illustrator, στις 4, 5 και 9 Μαΐου σεμινάριο Social media marketing, και στις 6, 7 και 14 Μαΐου σεμινάριο Adobe Photoshop. Επιλέγοντας τις αντίστοιχες ιστοσελίδες θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όρους και κόστος συμμετοχής.


6-7 Μαΐου


Athens Mini Maker Faire
Εκθεσιακο Κεντρο Περιστεριου, Δωδεκανησου 106, Μετρο Ανθουπολη
Το φεστιβάλ για τις κατασκευές, την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα «Athens Mini Maker Faire» έρχεται εφέτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Στο φεστιβάλ αυτό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε καινοτομεί, δραστηριοποιείται στον τομέα των ευρεσιτεχνιών ή έχει δημιουργήσει κάποιο εντυπωσιακό νέο προϊόν. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαδραστικά εκθέματα, χειροποίητα robots, drones και wearables με χρήση των τεχνολογιών Arduino & Raspberry Pi, 3d printing και Internet of Things που έχουν δημιουργηθεί από ιδιώτες και επαγγελματίες και να συμμετέχουν σε workshops, ομιλίες, performances και διαδραστικά παιχνίδια. Επίσης, θα γνωρίσουν ανθρωπόμορφα robots, αυτοματισμούς σπιτιού, θα πλοηγηθούν στον καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας με lazer και θα βρουν πρωτότυπες κατασκευές, όπως το 3d printed βιολί Stradivarius, εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως τον μετεωρολογικό σταθμό από Arduino και τα οικολογικά Do-It-Yourself (DIY) οχήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και εισιτήρια στην ιστοσελίδα http://athens.makerfaire.com
6-7 Μαΐου


Accessibility Hackathon
Στο Ευγενίδειο Ιδρυμα Ευγενιδου, Λεωφορος Συγγρου 387, Π. Φαληρο
Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη εφαρμογών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν οι άνθρωποι με αναπηρία, τότε μάλλον πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο Accessibility Hackathon. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ανάπτυξης προσβάσιμων εφαρμογών και εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.Στόχος είναι να σχεδιαστούν πρωτότυπες προσβάσιμες εφαρμογές για το Διαδίκτυο και για τα κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας ανθρώπων με αναπηρία γενικότερα.Μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές και σπουδαστές με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και στον προγραμματισμό, καθώς και με ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους τις ομάδες. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο http://web.eef.edu.gr/hackathon/.