Το αποψινό ραντεβού ΑΕΚ – Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (19.30) συμπίπτει με τη γνωστοποίηση-ανακοίνωση πως κλείνει μια εποχή και ανοίγει μια νέα. Τι εννοούμε; Η συμφωνία των μελών του συνεταιρισμού της Σούπερ Λίγκας για δημιουργία πρωταθλήματος 14 ομάδων και παράλληλα η ύπαρξη (από την προσεχή περίοδο) αγώνων play offs, μέσω των οποίων θα κρίνεται και ο πρωταθλητής, γεννά νέα δεδομένα. Το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός μπορεί να θυμίσει σε αρκετούς ότι αναφερόμαστε σε δύο ομάδες που επιχειρούν να αμφισβητήσουν την εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχία του Ολυμπιακού και παράλληλα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Μπορούν ή όχι; Χρειάζονται ενίσχυση και αν ναι, πού και σε ποιες θέσεις; Ασφαλώς όλα θα αποφασιστούν το καλοκαίρι, σε κάθε μεγάλο ματς ωστόσο όλοι κρίνονται. Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένο ότι άπαντες κυνηγούν ένα καλό πλασάρισμα, καλό είναι να δούμε κάποια από τα ζευγάρια που αναμφισβήτητα θα παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της σημαντικής αναμέτρησης.

Μπάρκας – Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Οι δύο γκολκίπερ θα έχουν μπόλικη δουλειά στο καυτό ντέρμπι. Ποιος είναι καλύτερος και ποιος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Τους συνδέει πως στην αρχή της σεζόν δεν λογίζονταν ως βασικοί, καθ’ όσον η μεν ΑΕΚ πόνταρε στον Ανέστη, ο δε Παναθηναϊκός στον Στιλ. Τελικά αυτοί που εμπιστεύονταν οι τότε προπονητές έκαναν λάθη, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να γίνουν πρώτοι στην ιεραρχία! Αρκετοί θα ανέμεναν κλήση στην Εθνική για τον Μπάρκα αλλά έχει χρόνο μπροστά ο νεαρός τερματοφύλακας και κυρίως να δείξει σταθερότητα. Αντίθετα, ο Βλαχοδήμος έπαιξε στην Εθνική Ελπίδων αλλά στους μικρούς της Γερμανίας…

Λαμπρόπουλος – Μπεργκ

Ο σέντερ μπακ κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους στις συνειδήσεις αρκετών. Δεν ήταν το hot όνομα και μάλιστα εκκινούσε πιο πίσω σε σύγκριση με τους Τσιγκρίνσκι και Κολοβέτσιο. Τώρα όμως, έχοντας πίστη στις δυνατότητές του και κυρίως πάθος και λίγα λάθη στο παιχνίδι του, καθιερώθηκε και «βλέπει» ακόμη και νέο συμβόλαιο. Αντίπαλός του θα είναι ο σουηδός φορ του Παναθηναϊκού, άρα μιλάμε για αποστολή εξ ορισμού δύσκολη. Γιατί ο Μπεργκ δεν είναι «παίξε – γέλασε», διανύει περίοδο εκρηκτικής φόρμας, σημειώνει γκολ με θαυμαστή συχνότητα, ενώ δείχνει την αξία του αγωνιζόμενος και με την Εθνική Σουηδίας. Θα τον περιορίσει ο Λαμπρόπουλος, έχοντας και τη συνδρομή του σκληρού Βράνιες;

Αραούχο – Μολέντο
Εδώ έχουμε μια μονομαχία με άρωμα λάτιν. Ο αργεντινός κυνηγός της ΑΕΚ διαθέτει το πλήρες πακέτο, αυτό που ζητούν οι περισσότεροι τεχνικοί. Ικανός με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος στα πρώτα μέτρα, καλή εκτέλεση, έφεση στο γκολ, διάολος αληθινός λίγο έξω ή και μέσα στην περιοχή. Η προσθήκη της ΑΕΚ τον Ιανουάριο που αλλάζει τα δεδομένα. Οσο για τον βραζιλιάνο μπακ του Παναθηναϊκού, δεν χωρά αντίρρηση πως προσθέτει κλάση και εμπειρία ενώ καθοδηγεί σωστά τον Κουτρουμπή και τους λοιπούς συμπαίκτες του. Σίγουρα δεν είναι μόνο θέμα Μολέντο να μείνει άσφαιρος ο Αραούχο, αλλά ο οπισθοφύλακας θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης.

Γιόχανσον – Κουρμπέλης
Ακόμη ένα τετ-α-τετ στον χώρο της μεσαίας γραμμής με υψίστη σημασία. Ο σουηδός υψηλόσωμος χαφ της ΑΕΚ κάνει ικανοποιητική σεζόν, χωρίς όμως να απειλεί την αντίπαλη περιοχή όπως συνέβαινε παλαιότερα. Προφανώς έχει να κάνει με διαφορετικές οδηγίες που λαμβάνει, όπως και να έχει όμως παραμένει επικίνδυνος στις προωθήσεις του. Ο Κουρμπέλης είναι ποδοσφαιριστής με προσόντα και στις μικρές εθνικές ομάδες πάντα τον είχαν στα υπ’ όψιν τους οι εκάστοτε κόουτς. Εφυγε από τον Αστέρα την κατάλληλη στιγμή, ήρθε στη Λεωφόρο και σταδιακά παίρνει μπροστά. Με την απόδοσή του απέναντι στον Ολυμπιακό στο πρόσφατα ντέρμπι, κατέθεσε άκρως θετικά διαπιστευτήρια.

Μάνταλος – Βιγιαφάνιες
Ο έλληνας διεθνής αποτελεί την ατραξιόν στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ολα περνούν από τα πόδια του, χτυπά τις στημένες μπάλες και φυσικά σημειώνει γκολ, έχοντας το προνόμιο να συγκαταλέγεται στους καλύτερους της ομάδας σε αυτήν την κατηγορία. Ο Μάνταλος λέγεται ότι προσελκύει ενδιαφέρον ακόμη και συλλόγων του εξωτερικού και δεν μπορεί το συγκεκριμένο να θεωρηθεί τυχαίο. Οσο για τον αργεντινό μεσοκυνηγό του Τριφυλλιού, έχει στην αγωνιστική του γκάμα εμπνεύσεις, ωραίο στυλ και μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τον Μπεργκ. Διαθέτει το απρόβλεπτο και παράλληλα τις ντρίμπλες που τόσο βοηθούν όταν γίνονται κοντά ή στα όρια της περιοχής.

Αϊντάρεβιτς – Εμποκού

Ακόμη ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής από τη σουηδική παροικία της ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ακραίο από το Κονγκό. Ο Αϊντάρεβιτς έκρινε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μπορεί με τις μακρινές του πάσες να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Σταθερός και σοβαρός, όχι γρήγορος, αλλά πάντως έμπειρος και με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Στον αντίποδα ο Εμποκού έμεινε και μετά τη φυγή του Στραματσόνι, και αυτό λέει πολλά για την αξία και την προσφορά του. Υψηλές πτήσεις, μεγάλες προοπτικές για τον άσο του Παναθηναϊκού.

Χιμένεθ – Ουζουνίδης
Τους ενώνει ότι κατάφεραν να επικρατήσουν του Ολυμπιακού. Με σχετικά εύκολο τρόπο μάλιστα. Ο Ισπανός έχτισε και σερί επιτυχιών, έδωσε κίνητρο σε παίκτες και κουμαντάρει καλά το σκάφος της Ενωσης. Εχει βλέψεις να μείνει και την προσεχή σεζόν, ακόμη όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο. Ολα θα κριθούν από τα αποτελέσματα, κάτι απολύτως λογικό σε μια μεγάλη και με βλέψεις ομάδα. Οσον αφορά τον Ουζουνίδη, συμμάζεψε αυτό το «κάτι σαν ομάδα» που είχε αφήσει ο ιταλός προτάτοχός του στον πάγκο, βελτίωσε τα τρεξίματα του ΠΑΟ και μπροστά του τώρα έχει όχι μόνο το μίνι πρωτάθλημα των play offs αλλά κυρίως την αναμέτρηση με μια επίσης καλή και αξιόπιστη ομάδα. Ποιος θα επικρατήσει;

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ