Χαλαρή στον καναπέ, η Στέρτζεον γράφει επιστολή προς Λονδίνο

Η εικόνα περνά πάντα το δικό της μήνυμα. Η Τερέζα Μέι έβγαλε φωτογραφία στο πρωθυπουργικό γραφείο με τη στιγμή που υπέγραφε την επιστολή προς Βρυξέλλες για να ξεκινήσει το Brexit. Η επικεφαλής της σκωτικής κυβέρνησης, σε πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, υπέγραψε το δικό της γράμμα προς Λονδίνο. Με το γνωστό αίτημα.

Η εικόνα περνά πάντα το δικό της μήνυμα. Η Τερέζα Μέι έβγαλε φωτογραφία στο πρωθυπουργικό γραφείο με τη στιγμή που υπέγραφε την επιστολή προς Βρυξέλλες για να ξεκινήσει το Brexit.

Η επικεφαλής της σκωτικής κυβέρνησης, Νίκολα Στέρτζεον, σε πιο χαλαρή ατμόσφαιρα, στον καναπέ, υπέγραψε το δικό της γράμμα προς Λονδίνο. Με το γνωστό αίτημα που ενισχύει πλέον η απόφαση του Σκωτικού Κοινοβουλίου: να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.

Σημειώνεται ότι όπως έγινε και τοι 2014, Λονδίνο και Εδιμβούργο θα πρέπει να συμφωνήσουν σε όλα: από τον τρόπο που θα διατυπωθεί το ερώτημα, μέχρι την ημερομηνία που θα στηθεί η κάλπη.

Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα: η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θέλει το δημοψήφισμα να γίνει αφού ολοκληρωθεί το Brexit, ώστε οι Σκωτσέζοι να έχουν την πλήρη εικόνα, δηλαδή κάπου μετά το 2020.

Αντίθετα, η Στέρτζεον επιθυμεί η κάλπη να στηθεί κάπου μεταξύ 2018 και 2019, όταν πλέον οι επαφές με τις Βρυξέλλες θα είναι σε προχωρημένο στάδιο και η εικόνα της Βρετανίας εκτός ΕΕ θα έχει σχηματιστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk