Με δυο εβδομαδιαίες πτήσεις που θα ενώνουν την Αθήνα με το Κάσελ της Γερμανίας, η AEGEAN γίνεται ο επίσημος αερομεταφορέας της διεθνούς αναγνωρισμένης έκθεσης δυτικοευρωπαϊκής μοντέρνας τέχνης documenta 14′. Για πρώτη φορά, η έκθεση θα λειτουργήσει με μια διμερή δομή καθώς οι δυο πόλεις θα φιλοξενήσουν από κοινού το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός. Παράλληλα, η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που γίνεται Επίσημος Αερομεταφορέας του φημισμένου θεσμού.
Συμβάλλοντας στο να τοποθετηθεί η Αθήνα στο χάρτη της διεθνούς πολιτιστικής σκηνής, η AEGEAN θα ενώσει τους δύο προορισμούς, εντάσσοντας το Κάσελ στο δίκτυο εξωτερικού. Από τις 29 Μαρτίου έως τις 23 Ιουνίου 2017, κάθε εβδομάδα θα πραγματοποιούνται δυο πτήσεις της AEGEAN από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από/ προς το Κάσελ, φέρνοντας πιο κοντά το κοινό σε αυτή την εμπειρία.
Ως επίσημος αερομεταφορέας της documenta 14′ και μέσα από τις νέες τις πτήσεις, η AEGEAN αναμένεται να μεταφέρει στα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα περίπου 1.500 εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού και σε σύνολο περισσότερους από 8.500 επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, μέσα από μία σειρά από επιλεγμένες δράσεις, θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει την έκθεση και τα δρώμενα που περιλαμβάνει μέσα από διαδραστικές εμπειρίες.
Η έκθεση documenta 14′, με τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα από τις 8 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουλίου και στο Κάσελ από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να προξενήσει διεθνές ενδιαφέρον, καθώς θα δημιουργήσει μια ανοιχτή, διαλεκτική σχέση ανάμεσα στις δύο πόλεις, φέρνοντας παγκόσμια πολιτιστικά και κοινωνιολογικά ζητήματα στο προσκήνιο μέσα από την τέχνη.
Η AEGEAN στοχεύει μέσα από αντίστοιχες πρωτοβουλίες να συμβάλλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως προορισμού και της Αθήνα ως δυναμικού πολιτιστικού πόλου, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν μία από τις σπουδαιότερες εκθέσεις διεθνώς.