Ο πλέον δημοφιλής της κυβέρνησης Ολάντ στηρίζει Μακρόν για Πρόεδρο

Mετά τον σοσιαλιστή τέως δήμαρχο του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, την υφυπουργό για την Βιοποικιλότητα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, ήρθε ένα βαρύ όνομα να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν: ο υπουργός Άμυνας, δημοφιλής όσο κανένας στην κυβέρνηση Ολάντ, δηλώνει σοσιαλιστής, αλλά δεν ψηφίζει Αμόν.

Mετά τον σοσιαλιστή τέως δήμαρχο του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, την υφυπουργό αρμόδια για την Βιοποικιλότητα και τον υφυπουργό Αθλητισμού, ήρθε ένα βαρύ όνομα να στηρίξει τον Εμανουέλ Μακρόν: ο υπουργός Άμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, δημοφιλής όσο κανένας στην κυβέρνηση Ολάντ, δηλώνει σοσιαλιστής, αλλά δεν ψηφίζει Αμόν.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, είχε πράξει το ίδιο ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ. Εξήγησε μάλιστα την απόφασή του: «Δεν είναι ευκαιριακό το κίνητρο, ούτε διαπραγματεύτηκα τίποτα με οποιονδήποτε. Εκτιμώ ότι το πρόγραμμα του Μακρόν ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις της εποχής για τη Γαλλία, ειδικά στην οικονομία.

Στην περίπτωση Μπραγιάρ υπάρχει μια ακόμα λεπτομέρεια: προέρχεται από το κόμμα PRG (Parti Radical de Gauche), το οποίο αποτελεί κυβερνητικό εταίρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) του Φρανσουά Ολάντ και στις εσωκομματικές εκλογές είχε κατεβάσει υποψήφια την πρόεδρό του Σιλβιά Πινέλ, η οποία έλαβε 2%.

Στη συνέχεια το κόμμα συντάχθηκε με τον νικητή της εσωκομματικής διαδικασίας και επίσημο υποψήφιο του PS, Μπενουά Αμόν.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ο Μπραγιάρ απάντησε ότι το κόμμα με την απόφαση που έλαβε στις 15 Μαρτίου άφησε ελεύθερα τα μέλη του να επιλέξουν όποιον υποψήφιο επιθυμούν.

Τώρα ήρθε η σειρά του Λε Ντριάν, του πλέον δημοφιλούς στην ελάχιστα δημοφιλή κυβέρνηση του Ολάντ.

Όπως μάλιστα παρατηρεί η Figaro, ο 69χρονος έχει εντυπωσιακή αποδοχή σε δεξιά και αριστερά, βρίσκεται στη θέση του υπουργού Άμυνας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρόεδρος ο Ολάντ και ουδέποτε απασχόλησε με σκάνδαλα…

O ίδιος δήλωσε ότι παραμένει σοσιαλιστής, αλλά το πρόγραμμα και οι θέσεις του επίσημου υποψηφίου Μπενουά Αμόν (πέμπτος στις δημοσκοπήσεις) δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Πάντως, ξεκαθάρισε και εκείνος ότι η απόφασή του δεν συνδέεται με μελλοντική αξιοποίησή του σε κυβερνητική θέση…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk