Ενδιαφέρον από Attica και Folli Follie για την εταιρεία Καλογήρου

Για τη διάσωση της ιστορικής εταιρίας Καλογήρου αγωνίζεται η οικογένεια Λεμονή.

Για τη διάσωση της ιστορικής εταιρίας Καλογήρου αγωνίζεται η οικογένεια Λεμονή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συζητεί με γνωστούς επιχειρηματίες του χώρου προκειμένου να ενισχύουν την προσπάθεια διάσωσης της γνωστής αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ, η οποία έχει ζωή 120 ετών και παρά ταύτα έχει παρασυρθεί – όπως εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις – από την οικονομική κρίση.
Την περασμένη Παρασκευή τα τρία αδέλφια Φραγκίσκος, Κωνσταντίνος και Αλέξανδρος Λεμονής που διοικούν τον όμιλο αναγκάστηκαν να κλείσουν τέσσερα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα Mall και Golden Hall στην Αθήνα (Καλογήρου, Χαραλάς στο Golden Hall και Χαραλάς και Nine West στο The Mall Athens).
Το ουσιαστικό όμως στοιχείο είναι ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους μετόχους του πολυκαταστήματος Attica και της Folli Follie, αλλά και με τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να εισέλθουν επενδυτικά στην εταιρεία.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του επενδυτή, είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά αν ευοδωθούν θα δώσουν ανάσα στον όμιλο Λεμονή και θα αποφευχθεί ένα ακόμη λουκέτο στην ελληνική αγορά. Στα χρόνια της κρίσης έχουν σημειωθεί εκατοντάδες λουκέτα και πτωχεύσεις, στον κόσμο της ένδυσης και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει φθάσει στα ύψη.
«Το Βήμα» επικοινώνησε με την εταιρεία Λεμονή, όπου αρμόδια στελέχη ανέφεραν ότι όντως η εταιρεία βρίσκεται σε οικονομική αναδιάρθρωση και αναζητεί επενδυτές, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης σύντομα. Οσον αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα, η εταιρεία Λεμονή το επιβεβαίωσε, όμως υποστήριξε ότι έκλεισαν προσωρινά και άμεσα θα επαναλειτουργήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία εξυγίανσης σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι τράπεζες, οι οποίες αποτελούν τον μεγάλο πιστωτή της αλυσίδας, η οποία μήνες τώρα διαπραγματεύεται κούρεμα των υποχρεώσεών της προκειμένου να καταστεί ευκολότερη η προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή. Παράλληλα, η οικογένεια Λεμονή προχώρησε στην ίδρυση νέας εταιρείας holding, η οποία συγχωνεύθηκε με την υπάρχουσα ΑΕ.
Οι βασικοί μέτοχοί της αποφάσισαν την ίδρυση μιας νέας holding εταιρείας με την επωνυμία LEMHOLLC και μετοχικό κεφάλαιο ύψους 4 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία συγχωνεύθηκε με την υφιστάμενη ΑΕ «Φ. & Κ. Λεμονής – Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Υποδημάτων» για την ανάδειξη των αξιών της εταιρείας.
Ο όμιλος διαθέτει 70 καταστήματα από 130 που είχε το 2009, προ κρίσης. Οι πωλήσεις όλων των επώνυμων αλυσίδων που διαχειρίζεται υποχώρησαν στα 55 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων ήταν ζημιογόνα και διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ. Οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 61 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές διαμορφώθηκαν στα 27 εκατ. ευρώ.
Στον όμιλο ανήκουν οι αλυσίδες ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, HARALAS, NINE WEST, AK Anne Klein, ALL ABOUT SHOES & FASHION. Eπίσης έχει συνεργασία με τους οίκους TOD’S, HOGAN, SALVATORE FERRAGAMO, DOLCE & GABBANA, STUART WEITZMAN, GEOX και CAMPER.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk