Η Vivechrom ποντάρει στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει η ολλανδική AkzoNobel, μητρική της εταιρείας χρωμάτων Vivechrom

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει η ολλανδική AkzoNobel, μητρική της εταιρείας χρωμάτων Vivechrom, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταφέρει την παραγωγή βερνικιών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Η καλή αναπτυξιακή πορεία της θυγατρικής Vivechrom στη χώρα μας και η εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία θα αλλάξει, έκαναν τους Ολλανδούς να αποφασίσουν να επενδύσουν περαιτέρω στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom κ. Μάκης Προβατάς.

Η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής στη Μαγούλα Αττικής, όπου εκεί θα μεταφερθεί η τουρκική παραγωγή μέσα στο 2017, με αποτέλεσμα να αυξήσει η ελληνική εταιρεία τα κέρδη της αλλά και τους εργαζομένους της στην παραγωγική μονάδα κατά 10%.
Η καινοτομία, η εξωστρέφεια και το μερίδιο αγοράς από άλλες εταιρείες αποτελούν τους βασικούς λόγους που η Vivechrom εμφάνισε καλή πορεία το 2016 και συμπαρέσυρε γενικά τον κλάδο των οικοδομικών χρωμάτων. Συνολικά ο κλάδος σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 1%-2% το 2016, αγγίζοντας περίπου τα 150 εκατ. ευρώ. Aναφέρεται ότι το 9% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό, όπως Αλβανία και Κύπρο, όπου η εταιρεία είναι market leader και τώρα κάνει βήματα για την είσοδό της στη δύσκολη αγοράς της Βουλγαρίας.
Σημειώνεται ότι συνολικά ο κλάδος επηρεάστηκε και αυτός από την κρίση, εμφανίζοντας μείωση της τάξεως του 50% από το 2009, ενώ η Vivechrom είχε πωλήσεις 78 εκατ. ευρώ το 2009 και έφτασε τα 42 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.
To 2016 η εταιρεία λάνσαρε δύο νέα πρωτοποριακά προϊόντα, με αποτέλεσμα να αυξήσει τα μεγέθη της. Τα κέρδη EBIT αυξήθηκαν κατά 33%, φθάνοντας τα 9,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το 1/3 των πωλήσεων αφορούν τα οικολογικά χρώματα.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk