ΠΟΕΔΗΝ: Ανοίγουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας

Η Πανελλήνια Ομποσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καταγγέλλει ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανοίγει άρο-άρον τα χειρουργεία του νοσοκομείου χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας, ενόψει της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στο νησί, την Τετάρτη.

Η Πανελλήνια Ομποσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ανοίγει άρο-άρον τα χειρουργεία του νοσοκομείου χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας, ενόψει της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στο νησί, την Τετάρτη.

Ο κ. Πολάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείου Ζακύνθου αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου και όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «η διοίκηση τρέχει να ανοίξει τα χειρουργεία για να προλάβει την επίσκεψη-φιέστα του κου Πολάκη στο νησί» χωρίς να πληρούνται οι όροι ασφαλείας. Ενώ ακόμα δεν έχει εκδοθεί και το πόρισμα για τα αίτια θανάτου γυναίκας λίγες ημέρες μετά από χειρουργείο ρουτίνας για την αφαίρεση λάμας από το πόδι της. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή τους συνέπεια ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ζακύνθου παραμένουν κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου του 2016 και έχει συσταθεί ειδική επιτροπή επαναλειτουργίας των χειρουργείων με συντονίστρια την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Γεωργία Γερολουκά – Κωστοπαναγιώτου, η οποία τυγχάνει να είναι σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Κωστοπαναγιώτου. Η λήψη δειγμάτων από τα χειρουργία έγινε από τις 6 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2017, δηλαδή δύο μήνες μετά τον τραγικό συμβάν του θανάτου της ασθενούς και αφού είχε γίνει καθαρισμός των χώρων. Σύμφωνα με την επιτροπή, κρίθηκε έως ότου εκδοθούν τα αποτελέσματα των περιβαλλοντικών εργαστηριακών ελέγχων από τις χειρουργικές αίθουσες και εκδοθεί πόρισμα για τις αιτίες που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, δεν είναι ασφαλής η λειτουργία των χειρουργείων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στις 7 Μαρτίου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποφάσισε ότι τα χειρουργεία είναι ασφαλή και πρέπει να δοθούν άμεσα προς χρήση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου εκτίμησε ότι έχει ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος των εγκαταστάσεων των χειρουργικών αιθουσών από τον οποίο έλεγχο προκύπτει η αρτιότητα και η ασφάλειά τους.

Όμως η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι από τις δειγματοληψίες που έγιναν στις 7 και 8 Φεβρουταρίου προκύπτει ότι οι χειρουργικές αίθουσες συνεχίζουν να αποικίζονται από δεκάδες νοσοκομειακά μικρόβια (μύκητες, βακτήρια) που ευθύνονται για νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk