Το μόνο που μας έλειπε…

Σα να μην έφταναν τα τεράστια ανοικτά μέτωπα…

Το μόνο που μας έλειπε… | tovima.gr

Σα να μην έφταναν τα τεράστια ανοικτά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και που έχουν λάβει πλέον χαρακτηριστικά υπαρξιακού επιπέδου (ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, αξιολόγηση, πραγματική οικονομία, κοινωνικό πρόβλημα κοκ), έχουμε τώρα και ένα νέο μεγάλο ζήτημα, το μόνο που μας έλλειπε, την εξαγωγή ταχυδρομικής τρομοκρατίας.

Δεν μας φτάνει που έχουμε καταντήσει «ειδική χώρα» σε όλα τα παραπάνω, κινδυνεύουμε πλέον να υποστούμε και καθεστώς ειδικής μεταχείρισης ακόμα και στα δέματα που φεύγουν προς το εξωτερικό. Γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί τελικά αν οι αρμόδιες αρχές δεν καταφέρουν δώσουν μία άμεση και οριστική λύση σε αυτή τη νέα απειλή που χτυπάει τώρα την πόρτα της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι που στέλνουν αυτά τα δέματα, είτε δεν ξέρουν τι κάνουν, είτε ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν: μέση οδός δεν υπάρχει.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και θα είναι τραγικό για την Ελλάδα αν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε χρόνο μηδέν.

Αν εμφανιστούν κι άλλα τέτοια κρούσματα, αλλά και αν δεν γίνει παν δυνατόν, σε στενή και αποδείξιμη πλήρη συνεργασία με ξένες υπηρεσίες για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου το κόστος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί πολύ μεγάλο.

Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να κινηθούν ταχύτατα και αποτελεσματικά και οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να μην αφήσουν ούτε το ελάχιστο περιθώριο στο οποίο η παράμετρος «εξαγόμενη τρομοκρατία» θα παγιωθεί και μάλιστα θα συνδεθεί με την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα όπως οι εμπνευστές της, έστω και κατά χονδροειδή τρόπο, επιχείρησαν.
Με αυτή την ιστορία πρέπει να τελειώνουμε οριστικά και να τελειώνουμε όχι αύριο, αλλά χθες…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk