Αν μια ομάδα έχει γίνει μόδα σε τούτο το πρωτάθλημα, αναμφίβολα είναι ο Πανιώνιος. Οχι πως η Νέα Σμύρνη ως περιοχή δεν έχει συμπάθειες, αλλά τέτοιο ρεύμα όπως το εφετινό που να καταλήγει στο γήπεδο ποδοσφαίρου, χρόνια και χρόνια είχαμε να δούμε.
Θα λέγαμε πως ούτε οι διοικητικοί περίμεναν να ζήσουν αυτό που βιώνουν στις μέρες μας. Οι βαθμοί της διαφοράς από τον Ολυμπιακό δεν είναι πολλοί, με αποτέλεσμα σε κάθε ματς να ακούγεται το σύνθημα «να τοι να τοι οι πρωταθλητές». Υπερβολικό; Πιθανότατα. Το σίγουρο είναι ότι οι οπαδοί, φανατικοί (Πάνθηρες) ή μη, περπατούν με ένα πλατύ χαμόγελο υπερηφάνειας. «Αυτό ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι όλοι ευτυχισμένοι, να καμαρώνουν γι’ αυτό που πετυχαίνει ο εφετινός Πανιώνιος» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Χρήστος Δάρας.
Οντως, αυτό που κατόρθωσε η διοίκησή του μόνο μικρό επίτευγμα δεν μπορεί να θεωρηθεί. Εχοντας πλέον το 100% των μετοχών, εξ ημισείας με τον κ. Νίκο Ζαμάνη, μπορούν να κάνουν έναν προγραμματισμό και να σχεδιάζουν το μέλλον. Κυρίως όμως να απολαμβάνουν το σήμερα. Ο κ. Δάρας είναι το πολύπειρο στέλεχος με την επιτυχημένη και μακρά διαδρομή στο ποδόσφαιρο που αναλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εκπροσώπηση στη Λίγκα. Ο κ. Ζαμάνης, άνθρωπος με διαχρονική αγάπη στον Πανιώνιο, βλέπει ποδοσφαιριστές, εισηγείται και ενίοτε έχει και λόγο στις μεταγραφές. Δύο άνθρωποι με μάτι που κόβει, όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Αλλά το κυριότερο; Εχουν μειώσει κατά πολύ τα χρέη μιας εταιρίας που μέχρι πριν από λίγο καιρό εμφανιζόταν καταχρεωμένη.

«Πήραμε εξ ολοκλήρου τις μετοχές τον Νοέμβριο του ’16, άρα δεν μπορούμε να τις δώσουμε πριν περάσουν δύο χρόνια. Οσο για το χρέος που υπήρχε όταν αναλάβαμε, ήταν κοντά στα 7 εκατ. ευρώ και τώρα το αρνητικό ισοζύγιο είναι 500 χιλιάρικα»
ξεκαθαρίζει ο κ. Δάρας. Είναι σαφές ότι ο Πανιώνιος, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ασφαλώς και θα μπορέσει να πάρει το περιβόητο χαρτί της αδειοδότησης και να αγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που δεν κατόρθωσε την περασμένη σεζόν. Ισως γιατί υπήρχε το «αγκάθι» με την προσφυγή στον πτωχευτικό κώδικα από τον Ερασιτέχνη.

Τώρα, όμως, οι δρόμοι έχουν μεταβληθεί σε λεωφόρους!

Το όνειρο, λοιπόν, συνεχίζεται στη Νέα Σμύρνη. Οι προσδοκίες χορεύουν όταν οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής Βλάνταν Μιλόγεβιτς βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Και κάπου εδώ, ο κ. Δάρας δίνει την είδηση: «Ο προπονητής θα μείνει στην ομάδα. Το λέω 100%.Τον θέλουμε, είναι χρέος δικό μας αλλά και δικό του να συνεχίσουμε μαζί». Πού θα φτάσει, όμως, η ομάδα της Νέας Σμύρνης; Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά είναι πως όλο και υψηλότεροι καλεσμένοι βρίσκονται στις πρώτες σειρές των επισήμων. Για την ακρίβεια, στα μάρμαρα, ενίοτε νομίζεις ότι έχουμε σύναξη Υπουργικού Συμβουλίου! Στο ντέρμπι, γιατί τέτοιο ήταν, της περασμένης Δευτέρας με την ΑΕΚ, μετρήσαμε τους εξής: τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά. Τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο. Τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο. Και ακόμη, θέση πήρε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Τι συμβαίνει; Ξαφνικός έρωτας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πανιώνιο; Δύσκολα μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, καθ’ όσον ορισμένα πρόσωπα είναι γνωστά στην οικογένεια της ομάδας. Ο κ. Παππάς είναι κάτοικος της περιοχής. Ο κ. Βασιλειάδης στο συγκεκριμένο γήπεδο βρέθηκε μόλις ανέλαβε και συνεχίζει την, κατά κάποιον τρόπο, παράδοση. Ορισμένοι δε επιμένουν πως στο γήπεδο θα μπορούσε να βρεθεί και ο Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οχι μόνο λόγω εντοπιότητας, αλλά και επειδή επί σειρά ετών ήταν συμφοιτητής στην Ιατρική με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Χρήστο Δάρα! Μόνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δεν έχουμε δει ακόμη… Οπως και να ‘χει, ο Πανιώνιος είναι ανοικτός σε όλους, προσφέρει τις καλύτερες θέσεις και θερμή φιλοξενία, ενώ κόντρα στην ΑΕΚ το γήπεδο είχε περίπου 9.000 κόσμο. Εικόνα από αλλοτινές, μακρινές εποχές.
Τα σχέδια, οι αποχωρήσεις και οι αφίξεις

Εχοντας μπει στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, οι διοικητικοί κοιτούν (και) το πώς θα ενισχύουν την ομάδα προκειμένου να στέκεται πάντα σε υψηλό-ανταγωνιστικό επίπεδο. Δεν κάνουν υπερβολές και υπερβάσεις, αλλά πατούν στη γη. Και το σπουδαιότερο; Προνοούν. Για παράδειγμα, τον χειμώνα έφεραν έναν παίκτη έμπειρο, με θητεία στην ΑΕΚ και στο εξωτερικό, τον Βασίλη Πλιάτσικα. Στα κάτω του ήταν ο πρώην διεθνής, μήπως όμως δεν βάζουν συχνά-πυκνά τέτοια στοιχήματα στην πλατεία; Αν για παράδειγμα δεν συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι ο νυν δεξιός μπακ Βαλεντίνος Βλάχος, η θέση περιμένει τον Πλιάτσικα. Υπάρχουν κι άλλοι στόχοι που έχουν εντοπιστεί για να καλύψουν τα κενά των φευγάτων τους προσεχείς μήνες Σιώπη και Ρισβάνη. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι ποιος θα πουληθεί. Γιατί ο Πανιώνιος ζει με τις πωλήσεις των ποδοσφαιριστών που βγάζει ή, για να το πούμε σωστότερα, έχει ανάγκη και από αυτές. Το μπάτζετ του σε επίπεδο αγωνιστικό αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ, με το 1,7 εκατ. να προέρχεται από την τηλεόραση. Οι ακαδημίες συνεπώς και οι άνθρωποι της ομάδας, ο Εβανς Παυλόπουλος και ο Αντώνης Μανίκας, καλούνται να συνεχίσουν το έργο τους και να βγάλουν περισσότερα φιντάνια, να εξελίξουν παραπάνω τα ταλέντα. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτόν θα κατασκευαστεί το νέο προπονητικό κέντρο σε περιοχή που ανήκει στον Πανιώνιο στο Κορωπί ώστε να μην κάνουν ταξίδι προπονητής και παίκτες μέχρι τη Φυλή και το γήπεδο του Θρασύβουλου για προπονήσεις. Αλλά αυτό προγραμματίζεται για το μέλλον, υποθέτουμε το όχι πολύ μακρινό. Ενα μέλλον που προδιαγράφεται ευοίωνο και τουλάχιστον έτσι το οραματίζεται το δίδυμο των κ.κ. Δάρα, Ζαμάνη, που χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες εξυγιαίνει και ανεβάζει επίπεδο τον Πανιώνιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ