Μουζάλας για Μόρια: Πολύ δύσκολο να ελεχθεί η παραβατικότητα

Το θέμα της παραβατικότητας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια Μυτιλήνης τέθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ.

Το θέμα της παραβατικότητας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Μόρια Μυτιλήνης τέθηκε στην Βουλή κατά την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Θ. Παπαθεοδώρου. Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας, είναι «πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς την παραβατικότητα και να την ελέγξει αν δεν υπάρχει ένας χώρος κράτησης». Για αυτό είπε στα κόμματα ότι «θα πρέπει να υποστηρίξετε να υπάρξει κάποιος χώρος», αν και αναγνώρισε ότι «όπου στήνεται ένας χώρος κράτησης είναι ένας χώρος ανωμαλίας». Πάντως ξεκαθάρισε ότι «αυτός που φέρνει ντραγκς ή είναι βίαιος θα πρέπει να κρατείται σε προαναχωρησιακό κέντρο» και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ασύλου να επιστρέφει στην Τουρκία.

«Αποσυμφορούμε τα νησιά στα πλαίσια της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Μουζάλαςτονίζοντας ότι «στη Μόρια κάνουμε μεγάλη προσπάθεια». «Οι συνθήκες δεν ήταν καλές, θα γίνουν καλές και μετά θα ξαναχαλάσουν», διότι, όπως εξήγησε, «η εγκληματικότητα έχει σχέση με την κατάσταση που ζουν». Όσον αφορά την συμφωνία είπε πως «είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που έχει συναφθεί ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία στην χώρα μας έχει επιφέρει μείωση εισροών από 7.000 την ημέρα σε 70-100 την ημέρα».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής σημείωσε ότι στην Μόρια ζουν 2.500, οι 500 σε σκηνές (ο κ. Μουζάλας είπε ότι είναι 170 οι σκηνές)». «Μειώθηκε το νούμερο, αλλά είναι πολλά τα φαινόμενα εγκληματικότητας με διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών, πορνεία κλπ.», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι «οι συνθήκες διαβίωσης δεν είναι καλές» και κάλεσε τον υπουργό «να αποφασίσετε την αποσυμφόρηση και την προσωρινή μετεγκατάσταση σε άλλη περιοχή εκτός Λέσβου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk