Τον Απρίλιο θα υποδεχθεί τους πελάτες του το ριζικά ανακαινισμένο Ikos Oceania στη Χαλκιδική, με την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της επένδυσης άνω των 27 εκατ. ευρώ, η οποία υπηρετεί το νέο μοντέλο πολυτελών διακοπών Lifestyle της Ikos Resorts.

Αναλυτικά και τα 290 δωμάτια είναι πλήρως ανακαινισμένα και εξοπλισμένα με μεγαλύτερα πολυτελή μπάνια και διακοσμημένα με βάση τις σύγχρονες τάσεις. Οι 18 junior σουίτες έχουν νέους ιδιωτικούς κήπους, τα δέκα άνετα οικογενειακά δωμάτια έχουν ευρύχωρο μπαλκόνι ή βεράντα, οι 22 οικογενειακές σουίτες ενός δωματίου διαθέτουν καινούργιους κήπους και επιπλωμένες βεράντες και οι εννέα deluxe οικογενειακές σουίτες διαθέτουν θέα στο Αιγαίο και στον Ολυμπο.

Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα προσφέρεται 24ωρο room service, ενώ τις υποδομές συμπληρώνουν πισίνα μόνο για ενήλικες, μπαρ και εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής εμπειρίας – με επιλογή από 300 διεθνείς και τοπικές ετικέτες κρασιών – προσωπική φροντίδα με spa θεραπείες (Anne Semonin) κ.α.

Παράλληλα, σε όλους τους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται ηIkos προσδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματα Ikos Green και στηρίζει την κοινωνική συνοχή και απασχόληση, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας που κατά 70% απευθύνονται στην τοπική κοινωνία.

Εννέα ξενοδοχεία σε πλήρη λειτουργία το 2019 στην Ελλάδα

Το νέο brand που προέκυψε από τη συνεργασία Oaktree Capital Management με τηΣάνηΑΕ, τοIkosResort, ξεκίνησε την παρουσία του στη χώρα το 2015, προγραμματίζοντας να λειτουργήσει επτά έως δέκα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο μέσα στην πενταετία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου Sani/Ikos κ.Σταύρο Ανδρεάδη, με βάση τα υπάρχοντα σήμερα ξενοδοχεία καθώς και αυτά που η κατασκευή τους έχει ήδη δρομολογηθεί το 2019 θα υπάρχουν σε πλήρη λειτουργία εννέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Πέντε από αυτά θα ανήκουν στο Sani resort και τέσσερα σταIkosresorts.

Ο όμιλος ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο την εξαγορά των ξενοδοχείωνCorfuChandrisκαιDassiaChandrisστην Κέρκυρα, όπως και του παλαιού ξενοδοχείουClubMedKefalosστην Κω, με σκοπό την πλήρη ανακαίνιση και λειτουργία τους υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts. Στην Κέρκυρα τα δύο ξενοδοχεία θα ανακαινιστούν πλήρως και θα λειτουργήσουν ως ενιαία μονάδαIkosDassia***** με 410 δωμάτια, σουίτες καιbungalows, τον Μάιο του 2018.Hσυνολική επένδυση θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ. Στην Κέφαλο της Κω, η υφιστάμενη κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα, θα ανακαινισθεί πλήρως, θα επεκταθεί και θα λειτουργήσει ωςIkosKefalos***** επίσης με 410 δωμάτια, σουίτες καιbungalows, την άνοιξη του 2019. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 90 εκατομμύρια ευρώ.