«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής».

Αυτά τόνισε o κ. Πελετίδης, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης, ο δήμαρχος σημείωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».


Την απαλλαγή Πελετίδη για το «όχι» στη Χρυσή Αυγή ζήτησε ο εισαγγελέας

Την απαλλαγή του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη πρότεινε, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πάτρας.

Όπως ανέφερε οεισαγγελέας, δεν στοιχειοθετήθηκε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Σε ό,τι αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια στην Πάτρα, κάτοικοι της περιοχής, κοινωνικοί φορείς και εργατικά σωματεία στηρίζουν τον δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη, ο οποίοςδικάζεται για το «Οχι» στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος επειδή το 2015, εν όψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε,με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας,τη δράση της. Τότε,ο δήμος δεν είχε παραχωρήσειστη φασιστική οργάνωση δημοτικό χώρο κατά την προεκλογική περίοδο.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών. Ηακροαματική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.
Ολη η Πάτρα βρίσκεται στο πόδι, ενώ παράλληλα έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές συμπαράστασης προς τον κομμουνιστή δήμαρχο και δεκάδες ψηφίσματα από όλη τη χώρα που στηρίζουν την πολιτική στάση του απέναντι στη ναζιστική οργάνωση.

«Σιγά μην φοβηθούμε! Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με το λαό μας, που έχει μνήμη και έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από το φασισμό». Αυτό είναι το μήνυμα που συνεχίζει να εκπέμπει η δημοτική Αρχή – είναι οι φράσεις που περιλαμβάνονταν στην πρώτη ανακοίνωση του Δήμου αμέσως μετά την παραπομπή του κ. Πελετίδη σε δίκη.

Το ενδιαφέρον για την υπόθεση είναι μεγάλο. Μάλιστα, θα μεταδίδονται πληροφορίες και στοιχεία για την εξέλιξη της δίκης σε πραγματικό χρόνο, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Πατρέων
www.facebook.com/patrasmunicipality,http://twitter.com/patrasmunicipal και την ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων (www.e-patras.gr).