ΕΟΠΥΥ: Ομαλοποίηση πληρωμών λόγω απόδοση ασφαλιστικών εισφορών

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κυμάνθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας  η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ το 2016, με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών κυμάνθηκε σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΟΠΥΥ το 2016, με αποτέλεσμα την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έλαβε από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης συνολικά 4,125 δισ. ευρώ, έναντι 3,46 δισ. ευρώ το 2015 και 3,34 δισ. ευρώ το 2014.

«Η ενισχυμένη απόδοση των εισφορών σε συνδυασμό με τις δράσεις που έλαβε η πολιτική ηγεσία και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είχαν σαν αποτέλεσμα το 2016 την πλήρη ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας, με παράλληλη αύξηση των χρηματοροών προς τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όπου το ποσό ξεπέρασε τα 580 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τονίζεται δε ότι ο Οργανισμός πέτυχε τη μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς
μειώνει τα ληξιπρόθεσμά του προς ιδιώτες παρόχους με γοργούς ρυθμούς. Στο τέλος του 2016 τα ληξιπρόθεσμα μειώθηκαν κατά 700 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με τις αρχές του έτους.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει προχωρήσει στην εκπόνηση πλάνου πληρωμών για το 2017 με στόχο την απόδοση των προϋπολογισθέντων ασφαλιστικών εισφορών ύψους 4,440 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk