• Αναζήτηση
 • Πρόγραμμα εξωστρέφειας στη Βοστώνη από το egg

  Ενα δεκαπενθήμερο «πρόγραμμα εξωστρέφειας» στη Βοστώνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος egg.

  Ενα δεκαπενθήμερο «πρόγραμμα εξωστρέφειας» στη Βοστώνη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δέκα νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος egg.

  Με μία σειρά νέων δυναμικών κινήσεων και δράσεων το πρόγραμμα εξωστρέφειας egg εγκαινίασε τη νέα χρονιά με στόχο να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του προγράμματος στηρίζοντας την εξωστρέφεια και τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής στις αγορές του εξωτερικού.

  Δέκα από τις συνολικά τριάντα εταιρείες που συμμετέχουν στον 4ο κύκλο του προγράμματος egg ταξίδεψαν στη Βοστώνη το διάστημα 9 – 23 Ιανουαρίου 2017, όπου παρακολούθησαν ένα δεκαπενθήμερο εκπαίδευσης στο StartMIT και συμβουλευτικής υποστήριξης από εξέχοντες καθηγητές, επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς αγγέλους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία διασύνδεσης και συνεργασίας με την ελληνική διασπορά της Βοστώνης, αλλά και συναντήσεων με εταιρείες τεχνολογίας του κλάδου δραστηριότητας των 10 startups.
  Οι εταιρείες που ταξίδεψαν στην Αμερική καλύπτουν πολλούς διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, το ηλεκτρονικό επιχειρείν, οι αναδυόμενες τεχνολογίες και εφαρμογές Internet of Things (IoT), οι τεχνολογίες και εναλλακτικές μορφές γεωργίας και καλλιέργειας, η πολιτιστική βιομηχανία, οι υπηρεσίες υγείας και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξωστρέφειας egg είναι οι Agile Agriculture Technologies, Artimelia, Ex Machina, Fraud Line, Greeking.me, Mentor, Messinian Hub, Πάρκο Χαράς, Tooristas, Woof Club.
  Σημαντική υποστήριξη στις εταιρείες της αποστολής παρείχε το ελληνικό προξενείο στη Βοστώνη που διοργάνωσε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην άφιξη της ελληνικής αποστολής. Η πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά καλωσόρισε την ελληνική αποστολή και σημείωσε ότι η Βοστώνη, ως παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και έρευνας, είναι ένας ελκυστικός και παράλληλα ιδιαίτερα ανταγωνιστικός προορισμός.
  Επισήμανε ότι η καινοτόμος νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χαίρει της εκτίμησης και της υποστήριξης της ελληνικής κοινότητας της πόλης και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το πρόγραμμα εξωστρέφειας του egg, αλλά και κάθε άλλη πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
  To egg-enter•grow•go, μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia, στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων.
  Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό επιταχυντή, που παρέχει σε νεανικές επιχειρηματικές ομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), προσφέροντάς τους μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία. Στόχος του προγράμματος είναι να τους βοηθήσει στην εξέλιξη της αρχικής τους ιδέας σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.
  Απευθύνεται σε νέους, ηλικίας 18 – 44 ετών, οι οποίοι διαθέτουν μια πρωτότυπη ιδέα και επιδιώκουν να καλύψουν μια ανάγκη της αγοράς, μετατρέποντας την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη». Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρηματικά σχέδια από όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας.
  Σήμερα, το egg (www.theegg.gr) είναι ένα δυναμικό οικοσύστημα όπου πάνω από 200 συμμετέχοντες νέοι επιχειρηματίες προσέλαβαν περισσότερους από 150 νέους και νέες, ενώ δημιουργήθηκαν συνολικά 99 επιχειρηματικές ομάδες. Πάνω από 80 επιχειρήσεις είναι επιχειρηματικά ενεργές και δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
  Από το σύνολο των εταιρειών που δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη του προγράμματος egg, δεκαέξι από αυτές έχουν χρηματοδοτηθεί από επιχειρηματικούς αγγέλους και VCs. Ακόμη, περισσότερες από δεκαπέντε εταιρείες έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Eurobank με στόχο να καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης και επενδύσεις σε πάγια, και πάνω από δέκα εταιρείες έχουν υποστηριχθεί ως μέλη των Clusters και των Innohubs του Corallia με στόχο την περαιτέρω στήριξη, δικτύωση και ωρίμαση των επιχειρηματικών τους σχεδίων στη φάση GO του egg.
  Με βάση την εμπειρία των τεσσάρων ως σήμερα κύκλων του egg, τα βασικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν τη βιωσιμότητα και το μέλλον μιας νεοφυούς επιχείρησης είναι ο σωστός προγραμματισμός, οι σαφείς στόχοι, η επίπονη και συνεχής προσπάθεια, καθώς και ο συστηματικός και αυστηρός έλεγχος στην εφαρμογή του business plan.
  Ωστόσο η καινοτομία, η εύρεση πόρων χρηματοδότησης και η διάχυση της νέας ιδέας στην αγορά παρέχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και βελτιώνουν σημαντικά τις επιδόσεις ενός νεοφυούς οργανισμού. Σκοπός του προγράμματος είναι να διασφαλίζει τις προϋποθέσεις αυτές και να υποστηρίζει τις εταιρείες του με πρωτοβουλίες και ενέργειες που βοηθούν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξή τους.

  HeliosPlus

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk