Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό, πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, καθώς η πόλη υποδέχτηκε το 2017, ενώ περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα.
Νωρίτερα, η πόλη του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, ήταν η πρώτη, που υποδέχτηκε τη νέα χρονιά.
Σε όλες τις ηπείρους, η ασφάλεια βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Η Τζακάρτα ανακοίνωσε επίσης πως απέτρεψε ένα σχέδιο επίθεσης τα Χριστούγεννα μιας οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις Φιλιππίνες σε επιθέσεις που αποδίδονται σε ισλαμιστές.
Το Ισραήλ εξέδωσε χθες από την πλευρά του προειδοποίηση για τον «άμεσο» κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον κυρίως Ισραηλινών τουριστών στην Ινδία.
Στη Νέα Υόρκη, 165 οχήματα «παρεμπόδισης» -μεταξύ των οποίων απορριμματοφόρα- θα τοποθετηθούν σε «στρατηγικά σημεία» και κυρίως στις προσβάσεις της Times Square, όπου αναμένονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή κάθοδο της σφαίρας της Πρωτοχρονιάς.
Στο Βερολίνο, εμπόδια από μπετόν και τεθωρακισμένα οχήματα θα τοποθετηθούν στις αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βραδενβούργου.
Στην Κολωνία, η αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται στους δρόμους έχει υπερδεκαπλασιαστεί, έναν χρόνο μετά το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες που είχε σημειωθεί στην πόλη.
Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και στη Ρώμη γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εμφανιστεί το απόγευμα.
Έπειτα από τον πολύ περιορισμένο εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2016 μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, το Παρίσι γιορτάζει και πάλι: μισό εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται απόψε στη λεωφόρων των Ηλυσίων Πεδίων.
Όμως οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο κινητοποίησης: σχεδόν 100.000 αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιωτικοί έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία.
Στο Ρίο, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένονται στην παραλία Κοπακαμπάνα. Όμως λόγω της κρίσης το θέαμα των πυροτεχνημάτων περιορίσθηκε από 16 σε 12 λεπτά, ελλείψει χρηματοδότησης σε μια πόλη που δυσκολεύεται να συνέλθει από το κόστος της διοργάνωσης του ποδοσφαιρικού Μουντιάλ το 2014 και μετά των Ολυμπιακών Αγώνων.
Με την θερμοκρασία να αγγίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου, κάτοικοι και τουρίστες στο εμιράτο του Κατάρ, αποχαιρετούν το 2016 με μακροβούτια στον Αραβικό Κόλπο και με σαφάρι στην αμμώδη έρημο του Κατάρ.
Η Αμερική θα είναι η τελευταία ήπειρος που θα μπει στη νέα χρονιά, η οποία προαναγγέλλεται γεμάτη άγνωστες παραμέτρους, αρχίζοντας από την είσοδο στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι για το οποίο ουδείς θα στοιχημάτιζε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.