«Το Βήµα» κυκλοφορεί σήµερα µε ορισµένες αλλαγές στη δοµή της ύλης του. Πρόκειται για µεταβολές που οφείλονται στην (δικαιολογηµένη άλλωστε) απεργία των δηµοσιογράφων λόγω καθυστερήσεων στις πληρωµές τους.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός υπήρξε η αφορµή για να αποκαλυφθεί για µία προσέτι φορά η παθογένεια που µαστίζει τον χώρο των Μέσων Ενηµερώσεως στην Ελλάδα.
Η παράδοση συνεχίζεται και εµφανίζεται αντάξια του παρελθόντος. Οι «επαναστάσεις» που «εν ονόµατι» της σωτηρίας τους Εθνους καταλύουν το πολίτευµα έχουν βέβαια κοινή µοίρα, τον θάνατο. Βέβαια αυτοί πηγαίνουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, αφού όµως καταστρέψουν τη χώρα και εξαρθρώσουν την κοινωνία.
Κατά κανόνα στόχος όλων των επίδοξων «επαναστατών» είναι τα Μέσα Ενηµερώσεως. Οι εφηµερίδες ανέκαθεν, η τηλεόραση ύστερα, και ο ηλεκτρονικός Τύπος εν συνεχεία υπήρξαν για πολλά χρόνια πεδία πολιτικών αναµετρήσεων.
Πραγµατικός κίνδυνος από τη γέννηση του νεοφασισµού στην Ελλάδα δεν ανιχνεύεται αλλά η σπορά του κακού έχει γίνει. Ευτυχώς ή δυστυχώς αναδύονται κατά καιρούς από το υπέδαφος της ελληνικής κοινωνίας φιγούρες που µε την ανοησία τους γελοιοποιούν τις προσπάθειες εκείνων που εµφανίζονται ως κίνδυνος να ολισθαίνει η χώρα από το κακό στο χειρότερο.
Το µατς αρχίζει όταν το ΠαΣοΚ αφού έγινε εξουσία, αποφασίζει να απαγορεύσει την ιδιωτική τηλεόραση απειλώντας δορυφόρους που δεν είχε, µε πυραύλους που επίσης δεν είχε.
Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να έρθει η σειρά της «αριστερής» κυβέρνησης να δρέψει αντίστοιχες δάφνες. Με πρωταγωνιστή πάλι την ιδιωτική τηλεόραση.
Αυτά ως προς τη βιτρίνα της κυβέρνησης. Κατά τ’ άλλα αγωνίζεται η κυβέρνηση για την ελευθεροτυπία, για το δικαίωµα των πολιτών στην ενηµέρωση. Σε καθεστώς αµφισβητούµενης δηµοκρατίας ο λαός αρχίζει να αντιδρά.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ