Είναι καθεστώς στην Ελλάδα η βαρύτατη φορολογία να εξισώνεται με τεχνάσματα της Εξουσίας που όζουν παρανομίας.

Το παιχνίδι είναι ανοικτό. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: ένας εναέριος περίπατος αποκαλύπτει ολόκληρη τη χώρα σκεπασμένη από διάφορα κτίσματα –βίλες εξοχικές σε καμένες εκτάσεις, παραθαλάσσια παραπήγματα που αργότερα θα μετατραπούν σε θέρετρα…
Ολα αυτά είναι, σχεδόν πάντοτε, ιδιωτικά ακίνητα που ανεδύθησαν εκ του μηδενός κατά τις προεκλογικές περιόδους. Οταν το Κράτος δεν δίνει τίποτε, κλείνει τα μάτια στα αυθαίρετα.
Είναι πολλές οι παρανομίες που έρχονται να αντισταθμίσουν τους φόρους με τη διαρπαγή δημόσιας γης. Βεβαίως, υπάρχουν και τα επίσημα δώρα στους πολίτες –οι πρόσκαιρες οικονομικές παροχές.
Το θαύμα, όμως, έσεται τριήμερον. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, έρχεται η ώρα της αλήθειας. Τα τρία σκαλοπάτια της παροχολογίας είναι χαρακτηριστικά:
– Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα, φώναζε πριν από είκοσι τόσα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, και έχασε τις εκλογές.
– Την τακτική αυτή υιοθέτησε και ο Αντ. Σαμαράς, και έχασε και αυτός τις εκλογές του 2015.
– Τώρα, φτάνουμε στο τρίτο σκαλοπάτι…
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι προχθεσινές εξαγγελίες, με τις υποτυπώδεις παροχές στους πένητες της χώρας, δεν είναι προεκλογικές.
Το κερασάκι στην παροχολογία, προεκλογική ή όχι, είναι η ελάφρυνση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου από το βάρος του ΦΠΑ.
Η συνέχεια… λίγο πριν από τις εκλογές!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ