Μόνο καλά λόγια ακούστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην σύντομη τελετή παράδοσης. Ο νέος υπουργός κ. Σταύρος Κοντονής αναφέροντας πολύ χαρακτηριστικά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε ότι πρώτα θα «ολοκληρωθούν τα νομοσχέδια για την αξιολόγηση, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης…»

Δίπλα του ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε «σας υπόσχομαι ότι θα κάνω τα ίδια και…»

«Καλύτερα» τον διέκοψε ο νέος υπουργός…

«Όχι καλύτερα περισσότερα» , είπε με σημασία ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στο μεταξύ νωρίτερα κ. Κοντονής μιλώντας θερμά για τον προκάτοχό του, Νίκο Παρασκευόπουλο, τον χαρακτήρισε ως ευπρεπέστατο κοινοβουλευτικό άνδρα και εξαίρετο υπουργό αλλά και άνθρωπο ιδιαίτερα ευγενή, ο οποίος υπέστη αήθεις επιθέσεις στη Βουλή.“…

Για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης , που έθεσε ως προτεραιότητα τόνισε ότι “μπορεί οι δικαστικές αποφάσεις να διαθέτουν υψηλή ποιότητας , αλλά οι ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης δημιουργούν μείζονα κοινωνικά προβλήματα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα και υπάρχουν φαινόμενα , που συνιστούν οιονεί αρνησιδικία»…

Με θερμά λόγια, τόσο για τον κ. Κοντονή, όσο και για τον κ. Παπαγγελόπουλο μίλησε και ο κ. Παρασκευόπουλος. Αναφέρθηκε διεξοδικά το έργο του και είπε ότι «προσωπικά κατάλαβα το έργο μου ως έργο παραγωγής νομοθεσία, απονομής της Δικαιοσύνης και σταθερή μου πολιτική ήταν να απέχω από κάθε παρέμβαση το έργο της Δικαιοσύνης”. Πρόσθεσε ότι οι “παρεμβάσεις μου ήραν όσες προβλέπονται από το Σύνταγμα και η πειθαρχική δικαιοδοσία , που είχα».

Και ο Κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «συνεργάστηκε άριστα με τον απερχόμενο υπουργό, αλλά υποδέχεται έναν φίλο το Σταύρο τον Κοντονή…»