Φίλης καλεί… Βόρεια Κορέα

«Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου ένα συμβόλαιο θανάτου, με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στον ΣΚΑΪ. Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας».

Φίλης καλεί… Βόρεια Κορέα | tovima.gr

«Την προηγούμενη εβδομάδα οργανώθηκε και εκτελέστηκε σε βάρος μου ένα συμβόλαιο θανάτου, με τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ιερώνυμος στον ΣΚΑΪ. Εκεί ζητήθηκε η καθαίρεση του προβληματικού υπουργού Παιδείας». Η παραπάνω πρωτοφανής στα χρονικά, αδιανόητη δήλωση του μέχρι προχθές υπουργού Παιδείας Φίλη, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπραξε ορθότατα, αν και καθυστερημένα, αποπέμποντάς τον.

Ουδέποτε στο παρελθόν υπουργός έχει μιλήσει κατ’ αυτό τον τρόπο όχι μόνον σχετικά με το ίδιο το γεγονός της αποπομπής του, αλλά, ακόμα περισσότερο, αναφερόμενος με τέτοια λόγια σε έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί έναν θεσμό και μάλιστα αυτής της σημασίας για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Ακόμα ειδικότερα, όταν πρόκειται για έναν Αρχιεπίσκοπο που έχει προσφέρει τα μέγιστα, χωρίς φραμπαλάδες, σε όλα τα χρόνια της κρίσης και που αποτελεί την προσωποποίηση των ήπιων τόνων και του πνεύματος ενότητας και αλληλεγγύης.

Το απύθμενο μίσος που κλείνουν μέσα τους αυτά τα λόγια, θα ήταν πολύ σοφότερο και χρησιμότερο, αν ο πρώην υπουργός το μετέτρεπε σε αυτοκριτική.

Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι έννοια άγνωστη για έναν αριστερό τέτοιου διαμετρήματος και κοσμοαντίληψης.

Όταν κάποιος, την ώρα που έχει την ευθύνη του υπουργού Παιδείας, θεωρεί ότι επειδή πήρε πέντε ψηφαλάκια μπορεί με μία διαταγή να διαστρεβλώσει την ιστορία ενός ολόκληρου λαού, την οποία με σεβασμό μελετούν στα πέρατα της γης, και να… βγάλει ακόμα και τον Μέγα Αλέξανδρο από το κάδρο της, η μεγαλομανία είναι πλέον λέξη που δεν αρκεί για να περιγράψει την κατάστασή του.

Και όταν κάποιος από αυτή τη θέση πιστεύει ότι μπορεί να… νουθετεί τους νέους γονείς να μην αποκαλούν τα κοριτσάκια τους «πριγκίπισσες» γιατί αυτό δεν ταιριάζει στη σταλινική κουλτούρα του, τότε έχει φτάσει ένα βήμα ακόμα παραπέρα: όπως κοινώς λέγεται «το χει κάψει»…

Ευτυχώς ο Τσίπρας απάλλαξε την Ελλάδα από αυτόν τον υπουργό. Η τοποθέτησή του σε αυτό το υπουργείο υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και βαθύτερα σφάλματά του. Οφείλει κανείς ευθαρσώς να του αναγνωρίσει ότι, επιτέλους, το διόρθωσε.

Οσο για τον ίδιο το Φίλη, ας αφήσει καλύτερα στην άκρη αυτές τις ακραίες δηλώσεις μίσους και ας μην απελπίζεται.

Λέγεται ότι άνοιξε θέση υπουργού στη Βόρεια Κορέα – κάποιον εκτέλεσε λένε ο εκεί πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα.

Ας στείλει βιογραφικό. Σίγουρα τους κάνει…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk