Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών κατά της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχετικά με την προσφορά 5.000 υποτροφιών κατέθεσε η διοίκηση του οργανισμού «Όλοι μαζί μπορούμε» που τρέχει την ομώνυμη καμπάνια αλληλεγγύης από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκάι. Με την κίνηση αυτή μένει εκτεθειμένη η ΟΕΦΕ στην υπόθεση που διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το υπουργείο Παιδείας την περασμένη Τρίτη, 1η Νοεμβρίου.
Όπως είχε δημοσιεύσει πρώτα «Το Βήμα» στις 26.10.2016, το υπουργείο Παιδείας είχε θέσει στο μικροσκόπιο ανώνυμη καταγγελία γονέα σε βάρος της ΟΕΦΕ για το πρόγραμμα των 5.000 υποτροφιών το οποίο προβαλλόταν στον Σκάι. Με αυτήν κατηγορούσε την ΟΕΦΕ για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, καθώς με στοιχεία που παρέθετε δεν είχε δοθεί ένας τόσο μεγάλος αριθμός υποτροφιών -και ούτε μπορούσε με βάση ότι προσφερόταν από μία για Α’ Λυκείου και Β’ Λυκείου σε περίπου 476 φροντιστηριακές μονάδες- ενώ είχαν τεθεί και εισοδηματικά κριτήρια για τους υποψηφίους.
Όπως καταγραφόταν σε αυτό το ρεπορτάζ του «Βήματος», οι υπεύθυνοι του οργανισμού με επιστολή τους στις 28 Σεπτεμβρίου ζητούσαν από την ΟΕΦΕ να της παρουσιάσει τα ονόματα και τα στοιχεία με τους 5.000 επιτυχόντες για την εφετινή και την περυσινή χρονιά, και μάλιστα εντός προθεσμίας 15 ημερών. Τα ονόματα των επιτυχόντων -όχι φυσικά προς δημοσίευση- είχε ζητήσει και «Το Βήμα» από τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, ο οποίος αρνήθηκε τις καταγγελίες και δήλωσε ότι δόθηκαν κανονικά και οι 5.000 υποτροφίες τις δύο χρονιές, αλλά στη συνέχεια δεν απάντησε πλέον σε κανένα αίτημα ή σχετικό τηλεφώνημα.
Λίγες ημέρες μετά, το υπουργείο έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα και ακολούθησε η διοίκηση του «Όλοι μαζί μπορούμε», η οποία μάλιστα ανακοίνωσε και την ακόλουθη δήλωση στον ιστότοπο του skai.gr:
«Με γνώμονα την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα που διέπουν την λειτουργία, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο οργανισμός μας, προέβη στην κατάθεση αναφοράς στην Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί μια ανώνυμη καταγγελία σχετικά με την παροχή υποτροφιών από την Ο.Ε.Φ.Ε., δράση που προβλήθηκε επικοινωνιακά από το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στα 5 χρόνια λειτουργίας του και έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες δράσεις, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη προσφορά να γίνουν αντικείμενο σκοπιμοτήτων που είναι ξένες προς τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης».